Laskesuusatamise olümpiavõitjad avaldasid, mille peale nad auhinnaraha kulutavad

Postimees Sport
Copy
Rootsi kuldne teatemeeskond 2018. aasta Pyeongchangi olümpial. Sebastien Samuelsson (esireas).
Rootsi kuldne teatemeeskond 2018. aasta Pyeongchangi olümpial. Sebastien Samuelsson (esireas). Foto: CARL SANDIN/imago/Bildbyran/Scanpix

Teadupärast on laskesuusatamise MK-sarjas võimalik heade tulemustega teenida kopsakaid palgatšekke. Näiteks oli eelmise hooaja kõige rasvasema tšeki väärtus pea 400 000 eurot. Mille peale sportlased seda raha kulutavad?

Sebastien Samuelsson ja Hanna Öberg on Rootsi laskesuusakoondises kõige rohkem auhinnarahasid võitnud. Nüüd rääkisid Pyeongchangi olümpiavõitjad suu puhtaks, mille peale nad raha kulutavad.

Tuleb välja, et tegelikult ei hellitata ennast sugugi mitte kõige kallimate asjadega. «Ostsin endale koju elektrijalgratta, see on päris naljakas,» rääkis kolme aasta eest meeskondliku 4x7,5 km teatesõidu OM-kulla võitnud Samuelsson. «Tegelikult püüan siiski raha investeerida eelkõige oma tulemustesse.»

Juba järgmisel aastal toimuv Pekingi olümpia peetakse näiteks 1700 meetri kõrgusel merepinnast ja Samulesson teeb selleks juba ettevalmistusi. «Olen arutanud ka näiteks kõrgmäestikulaagrite peale raha kulutamist. On selge, et rahaga on võimalik headesse tulemustesse rohkem panustada.»

Pyeongchangis 15 km tavadistantsi kulla võitnud Öberg mõtleb rohkem kaugema tuleviku peale. «Mina säästan raha tuleviku tarbeks, kõik peavad enda pensionile mõtlema. Olen vahepeal elukohta vahetanud ja pean ostma ka uut mööblit. Aga üldjuhul pole ma suur kulutaja,» ütles Öberg Expressenile.

Laskesuusatamise MK-sarjas on võimalik teenida palju auhinnaraha. Näiteks mullust hooaega domineerinud Tiril Eckhoff sai 386 000 eurot ja meeste seas üldvõitjaks kroonitud Johannes Thingnes Bö 348 950 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles