Soome riik palub vutifännidel EMile mitte reisida

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Soome jalgpallifännid.
Soome jalgpallifännid. Foto: LEHTIKUVA/REUTERS/Scanpix

Soome terviseamet tuli hiljuti välja selgete suunistega suvekuude osas ning nende seisukoht on, et igasugune tarbetu reisimine tuleks iga hinna eest välistada. 

«Koroonaviiruse pandeemia tõttu tuleks igasugune reisimine Soomest väljapool ja ka Soome sees, hoida võimalikult väiksena. See kehtib ka juunis ja juulis toimuva jalgpalli EMi kohta,» kulges Soome terviseameti (THL) avaldus. 

See on väga valus teadmine Soome vutisõprale, kelle lemmikud kvalifitseerusid tänavu oma esimesele finaalturniirile. Meie põhjanaabrid kuuluvad EMil B-alagruppi koos Taani, Belgia ja Venemaaga.

Oma avamängu peavavad öökullid – nõnda Soome koondist kutsutakse – 12. juunil Kopenhaagenis. Neli päeva hiljem minnakse Peterburis vastamisi Venemaaga ja oma viimase mängu peavad nad samamoodi Peterburis, kui 21. juunil minnakse vastamisi Belgiaga.

«Soome kvalifitseerumine EMile on väga suur asi,» sõnas THLi direktor Mika Salminen, kes on ise samamoodi väga suur vutisõber. «Aga koroonapandeemia pole kusagile kadunud, mistõttu kehtivad EMile minejatele samasugused reeglid nagu kõikidele teistele. Kahjuks pean ütlema, et mõistlikum on neid matše kodust vaadata.»

Soomlased on oma reeglite osas võrdlemisi jäigad, isegi nende naiste võrkpallikoondis, kes kindlustas äsja EM-pileti, viibib praegu välisriigis kohustuslikus koroonakarantiinis, kuna neil ei lubatud pärast üht positiivset proovi kodumaale naasta.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles