PM PORTUGALIS ⟩ Koroonalõksu jäänud Eesti rallitiim sai tänu Portugali ministri käskkirjale riigist minema

Karl Mihkel Eller, Porto
Copy
Georg Linnamäe.
Georg Linnamäe. Foto: Erakogu

Nädala algusest Portugalis koroonaisolatsioonis viibinud ALM Motorsport ja nende sõitja Georg Linnamäe pääsesid viimaks vabadusse ja lahkusid viivitamatult riigist. Eestlaste pääsemises mängis olulist rolli Portugali valitsuse tervishoiuminister, kelle käsul lubati tiimiliikmetel riigist lahkuda. Suund on juba võetud Sardiinia poole, kus toimub pooleteise nädala pärast järgmine MM-etapp.

Kogu lugu algas nädal aega tagasi, kui Linnamäe kaardilugeja Volodõmõr Korsia pühapäeval antud koroonaproov osutus positiivseks. Hilisemad kolm testi andsid küll negatiivse tulemuse, kuid Portugali riiklik terviseamet võttis aluseks vaid esimese tulemuse ning nii suunati Korsia ja tema lähikontaktsed eneseisolatsiooni.

Algselt pidi kogu kümneliikmeline tiim jääma hotellitubadesse 31. maini. Nüüd on aga kõik tiimiliikmed peale Korsika riigist lahkunud. ALMi tiimipealik Andrus Laur märkis, et vabaks saamisel mängisid suurt rolli korraldused pealinnast Lissabonist. «Portugali tervishoiuminister oma käskkirjaga palus riiklikul terviseametil meid vabaks lasta,» ütles Laur intervjuus Postimehele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles