Juventus suutis krahhi vältida, Ronaldo vaatas otsustavat kohtumist tribüünilt

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Juventuse meeste siiras rõõm.
Juventuse meeste siiras rõõm. Foto: imago images/Gribaudi/ImagePhoto/Scanpix

Viimase üheksa aasta Itaalia valitseja Torino Juventus pidi tänavu nägema ränka vaeva, et lõpetada Serie A üldse esinelikus, mis taganuks järgmiseks hooajaks koha Meistrite liigas. Lõpuks seda siiski suudeti. 

Enne viimast vooru oli asjalood äärmiselt lahtised. Kui Interi meistritiitel sai kindlaks juba tükk aega tagasi, siis teisest kuni viienda kohani lahutas meeskondi vaid kolm punkti, enne viimast vooru oli Atalanta 78 punkti peal, neile järgnesid Milan (76), Napoli (76) ja Juventus (75).

Ainsana sai neist turvaliselt hingata Atalanta, kes neljandast kohast madalamale langeda ei saanud. Arvestades, et viimases voorus tuli neil vastamisi minna ka AC Milaniga, siis kulus säärane puhver marjaks ära. Moepealinnaklubi võitis tolle kohtumise Frank Kessie väravatest 2:0. 

Oma töö tegi ära ja Juventus, kes suutis 4:1 alistada Bologna, tabamused kirjutati Federico Cheisa, Alvaro Morata (x2) ja Adrien Rabiot' nimele. Mõneti üllatav oli aga asjaolu, et klubi superstaar Cristiano Ronaldo jälgis Juventuse hooaja kõige otsustavamat kohtumist pingilt.

«Ronaldo pole vigane. Oleme viimaste päevade jooksul väga palju mänginud. Alles kolmapäeval oli meil väga nõudlik matš. Seega otsustasime [peatreener Andrea] Pirloga, et ta täna ei alusta,» selgitas otsust Juventuse direktor Fabio Paratici.

Kuna Bologna vastu tehti sotid kiiresti selgeks, jäigi portugallane pingile. Ent Meistrite liigasse pääsemiseks tuli Valgel Daamil – nõnda Juventust kutsutakse – loota ka Napoli libastumisele. Nõnda ka läks, Diego Maradona endine koduklubi ei suutnud viimases voorus Verona Hellase vastu enamat 1:1 viigist ja nõnda pääses viimasena Meistrite liigasse Juventus.

Hooaja lõpp kujunes positiivseks ka Ragnar Klavani koduklubi Cagliari jaoks. Pikalt väljalangemisega flirtinud Sardiinia saare esisats jäi viimaks ikkagi Serie A-sse püsima. Viimases voorus jäi Cagliari küll 0:1 alla Genoale, kuid see enam midagi ei muutnud. Klavan kuulus tolles kohtumises pika pausi järel taas algkoosseisu ja tegi kaasa kõik 90 minutit.

Kokku jooksis talvel ka koroonaviiruse läbi põdenud eestlane tänavu Itaalia kõrgliigas väljakule 15 puhul, ühe kohtumise sai ta kirja ka Itaalia karikasarjas. Kuhu viib viljandlase tee edasi, pole veel teada. Klavani leping Cagliariga lõppeb sel suvel. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles