Analüüs Eesti alistas Leedu ehk Kannatlikkus viis võidule

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Kannatlikult tegutsenud Eesti koondis tundis Leedu vastu võidurõõmu.
Kannatlikult tegutsenud Eesti koondis tundis Leedu vastu võidurõõmu. Foto: EJL/Jana Pipar

Eesti meeste jalgpallikoondis tundis üle kahe aasta taas võidurõõmu, kui alistas Balti turniiri avamängus Leedu 1:0. Nõnda sai läbi 19 mängu kestnud kurb jada ning paraleelselt pandi alus ka teise nukra seeria lõpetamiseks. Nimelt on sinisärkidel võimalik nüüd 83-aastase vahel järel Balti karikas Maarjamaale tuua. Ent enne Läti mängu juurde ruttamist vaatame veelkord otsa kohtumisele Leeduga.

Kannatlikkus. Eesti koondis näitas võõral väljakul Leedu vastu kohati üllatavalt küpset mängu. Kui pall võideti, ei hakatud kohe paaniliselt seda kaaslasele sokutama, nagu vahel väljakul traditsiooniks kujunenud, vaid selle asemel tõsteti pilk ning otsiti rahulikult omasid. Kui eespool olid käigud suletud, suunati mänguvahend hoopis tagasi ning seejärel jätkati liikumisi, et kaaslaste elu lihtsamaks teha.

Omaaegset paanikat, et «mida ometi küll palliga teha», Leedu vastu platsil ei näinud. Jah, meil ei õnnestunud ka ennast vastaste kasti tiki-takatada, kuid seda oleks ka palju nõutud. Nagu ütles võiduvärava autor Henri Anier pärast kohtumist: «Iga väikest õnnestumist peabki elus nautima». Meie naudimegi siinkohal sellist pisiasja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles