Vigastatud Daviseta tegutsenud Lakersil on selg vastu seina

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Pilt ütleb rohkem kui tuhat sõna: pettunud LeBron James
Pilt ütleb rohkem kui tuhat sõna: pettunud LeBron James Foto: Mark J. Rebilas/USA Today Sports/Scanpix

Ookeanitaguses korvpalliliigas NBA sammus läinud ööl play-off'i avaringist edasi Brooklyn Nets, kes tegi sotid selgeks Boston Celticsiga. Tiitlikaitsja Los Angeles Lakersi seis muutus aga äärmiselt keeruliseks.

3–1 eduseisus viiendale mängule läinud Nets ei jätnud koduplatsil midagi juhuse hooleks, vaid alistas Celticsi kindlalt 123:109. Tavapäraselt vedasid võistkonna mänguvankrit nende kolm superstaari: James Harden viskas 34 punkti, Kyrie Irving 25 ja Kevin Durant 24, Bostoni tulemuslikem oli Jayson Tatum 34 punktiga.

Et Harden noppis lisaks veel ka 10 lauapalli ja jagas 10 korvisöötu sai temast esimene mängija Netsi ajaloos, kes play-off'is maha saanud 30-punktilise kolmikduubliga. Ühtlasi oli tegemist esimese korraga pärast 2007. aastat, kui mõnel Netsi mehel õnnestus üldse kolmikduubel kirja saada. Toona sai sellega hakkama Jason Kidd.

Võidurõõmu tundis löinud ööl ka Denver Nuggets, kes oli tulises kahele lisaajale läinud heitluses 147:140 üle Portland Trail Blazerist ning viigistas nõnda seeria 2–2 peale. Võitjate leeris säras Nikola Jokic, kes viskas 38 punkti, kolmikduubliga serblane siiski maha ei saanud: 11 lauapalli õnnestus tal küll nabada, kuid üks korvisööt jäi kahekohalisest arvust puudu. Portlandi eest pani hullu Damian Lillard, kelle kontosse kogunes lõpuks klubi rekordit märkivad 55 punkti.

Teises läänekonverentsi duellis on Phoenix Suns nüüd ühe võidu kaugusel, et lülitada avaringis konkurentsist valitsev tšempion Los Angeles Lakers. Läinud ööl toimunud viienda mängu võitis Suns koguni 115:85 ning juhib nelja võiduni toimuvat seeriat 3–2.

Phoenixi tagamees Devin Booker tõi üleplatsimehena 30 punkti, Lakersi parim oli LeBron James 24 punktiga. Los Angelese leeris ei löönud kaasa eelmis(t)es kohtumis(t)es vigastada saanud Anthony Davis, keda vaevab põlve- ja kubemelihase probleem. Kas keskmängija on järgmiseks mängus tagasi, on veel vara öelda, kuid selg vastu seina olukorras on selle tõenäosus ilmselt suurem kui muidu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles