Selgus üle kaheksa aasta WRC-sarja naasnud ralli nägu

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Kreeka rallifännid saavad üle kaheksa aasta taas WRC-autodele kaasa elada.
Kreeka rallifännid saavad üle kaheksa aasta taas WRC-autodele kaasa elada. Foto: ARIS MESSINIS/AFP/Scanpix

Kui Akropolise ralli märtsi keskel erandkorras WRC-kalendrisse lisati, lubas võidukihutamise üks korralduskomitee liikmetest, et vaatamata lühikesele etteteatamisajale ja koroonaajale ei kavatse nad teha mingeid allahindlusi ralli korraldamisel. 

Esmaspäeval avaldatud Rally 1 Guide'ile otsa vaadata näib, et sellel väljaütlemisel oli tõsi taga, sest Akropolise rallil ootab sõitjaid ees 292,16 km* katseid.

Kuigi nõnda jäädakse veidi alla enda poolt välja hõigatud 300 km piirile, heastatakse seda «viga» asjaoluga, et ainult 78 km katsetest lähevad teisele läbimisele. Jah, rallil ootab sõitjaid ees 213 km jagu unikaalseid lõike, mis mõistagi pole hea uudis esimestele startijatele, kelle teepuhastaja roll muutub just nõnda märkimisväärselt suuremaks. 

*Ralli esimese, publikukatse pikkus on veel selgumisel, seega ilmselt ületavad Kreeka ralli korraldajad ikkagi ka 300 km piiri.  

Hellenite maa võidukihutamine toimub 9.–12. septembrini ning see on tänavuse hooaja kümnes etapp. Ajalooliselt on Akropolise rallit peetud väga karmiks osavõistluseks, kus lagunema kipuvad nii autod (karmide teede tõttu) kui ka mehed (kõrgete temperatuuride tõttu). See viimane faktor võiks tänavu olla vähe väiksema osakaaluga, sest tavapärase juuni asemel kihutatakse Kreekas septembris, kui temperatuuripügal enam nii kõrgele ei tõuse. 

Viimati kuulus Akropolis MM-kalendrisse 2013. aastal, mil poodiumi kõrgeimale astmele tõusis Jari-Matti Latvala. 2003. aastal näitasid Kreekas parimat minekut Markko Märtin ja Michael Park. See oli duo esimene triumf MM-sarjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles