Järjekordne eestlane raja kõrval: vastu puud sõitnud Linnamäe katkestas avapäeval Sardiinia ralli

Postimees Sport
Copy
Rallisõitja Georg Linnamäe.
Rallisõitja Georg Linnamäe. Foto: Erakogu

Sardiinia ralli esimese võistluspäeva hommikune ring sai saatuslikuks nii mõnelegi, nende hulgas ka eestlaste ekipaažile Georg Linnamäe - Tanel Kasesalu. 

Volkswagen Polo GTI R5ga WRC2-klassis kaasa löönud eestlased jäid raja äärde neljandal kiiruskatsel. Esialgu saabusid võistluse süsteemi katkestajate listi Linnamäe ja Kasesalu nimed, põhjenduseks: tehniline probleem (mechanical). 

Veidi hiljem sai Postimees selgituse ka tiimpealikult Andrus Laurilt. «Aeglases paremkurvis riivati tagaotsaga puud ja ratas tuli alt ära,» sõnas ta lisades, et loodetavasti õnnestub homme rajale naasta. «Turvapuur peak olema terve. Peame veel tehnilise kontrolli läbima, aga tundub, et õnnestub.»

Juba avakatsel katkestasid võistluse ka Egon Kauri ja Silver Simm. Nemad kihutasid samuti Polo GTI R5ga, kuid WRC3-klassis. 

 «Ei teagi täpselt [miks nii juhtus]. Esialgu arvasin, et oli mingi kivi, mida ei näinud, aga olen saanud juba videot näha ja mingit kivi polnud. Üks hetk ratas lihtsalt läks: nägin vasakust aknast, kuidas ta koos kõigega - poolteljed ja asjad - minema paneb,» sõnas Kaur Postimehe ralliraadiole.

Seega on eestlastest täna veel rivis vaid Ott Tänak ja Martin Järveoja, kes võistlust ka juhivad. Kõigile Sardiinias toimuval saab operatiivselt silma peal hoida siit! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles