Kaastöötajad näitavad näpuga Maradonat ravinud arsti suunas, too eitab kõiki süüdistusi

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Diego Maradona.
Diego Maradona. Foto: Julieta Ferrario/ZUMA Wire/Scanpix

Mullu novembris 60-aastaselt siitilmast lahkunud Argentina jalgpallilegendi Diego Maradona surm kütab vutimehe kodumaal jätkuvalt kirgi. Ennekõike tahetakse teada saada, kas keegi on ründetuusa surmas personaalselt süüdi. 

Maradona ametlikuks surmapõhjuseks oli infarkt, kuid tema raviga tegelenud meedikuid on süüdistatud hooletus ning hoolimatus käitumises. 

Mai alguses avaldati ka 20 meditsiinieksperdi raport, millest ilmnes, et Maradona jäeti surma hetkel täiesti üksinda. Mai teises pooles esitas Argentina prokuratuur seitsmele meditsiinitöötajale ka süüdistuse Maradona tapmises ning süüdimõistmise korral ootaks neid 8–25 aasta pikkune vangistus. 

Seitsme süüdistatava hulka kuuluvad ka kaks nädalat enne Maradona surma vutilegendile ajuoperatsiooni teinud neurokirurg Leopoldo Luque ning vutitähte ravinud psühhiaater Agustina Cosachov, kes mõlemad eitavad advokaadi vahendusel jätkuvalt kõiki süüdistusi.

Eile käis 39-aastane Luque esimest korda politseis ka ütlusi andmas. Avalikkuse ees jagas kommentaare ainult tema advokaat Julio Rivas, kelle sõnum oli aga lihtne: «Me ei näe jätkuvalt süüd, ei Agustinal ega Leo.»

Luque ise on varem öelnud, et ta tegi kõik endast oleneva, et Maradonat ravida, kuid vutitäht ei soostunud kõiki ravimeetodeid omaks võtma: «Ma pakkusin Diegole kõiki variante: mõned võttis ta omaks, mõned mitte.»

Advokaat Rivase sõnul ei saa üldse Dr. Luquele ette heita kodusel ravil tehtud vigu, kuna tema ei vastutanud siis enam Maradona ravimise eest. Ülejäänud süüdistuse saanud meditsiinitöötajad on vastupidiselt aga väitnud, et just Luque ja Cosachov olid need, kelle ettekirjutustel kodust ravi läbi viidi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles