Inglismaa toetajad andsid Taani fännile tema lapse nähes peksa (6)

Christopher Krutto
Copy
Inglismaa fännid. Pilt on illustratiivne.
Inglismaa fännid. Pilt on illustratiivne. Foto: Tayfun Salci/SCANPIX

Inglismaa koondis alistas jalgpalli EMi poolfinaalis lisaajal 1:2 Taani ja teenis sellega pääsu pühapäevasesse finaali. Nende fännid jäid silma palju halvematel põhjustel.

BBC-le antud intervjuus kirjeldas 43-aastane Eva Greene, millise jubeda kogemuse osaliseks tema pere langes. Nimelt käisid nad poolfinaalkohtumist Wembleyl vaatamas, kuid teekond koju osutus luupainajaks.

Koju pidid nad suunduma bussiga. «Me olime alumisel korrusel ja minu poeg magas. Siis märkas üks grupp meie Taani särke,» sõnas Greene. Tema sõnul laulsid grupi liikmed jalgpallilaule ja kandsid Inglismaa värvides fänniatribuutikat.

«Nad hakkasid vastu aknaid ja uksi peksma ning karjusid. Mu poeg küsis, miks nad seda teevad, aga mul ei olnud head vastust,» jätkas naine. Tema sõnul avas bussijuht ukse ja pere proovis Inglismaa fännide õnnitlemisega olukorda rahustada, kuid see ei õnnestunud.

«Seal valitses agressiivne meeleolu, mis täitis meid hirmuga. See oli nagu zombi-filmis. Mu poeg hakkas kartma ja läks treppidest üles. Läksin talle järgi, et tema läheduses püsida,» ütles Greene.

Seejärel löödi tema abikaasat kõhtu. Bussijuht sulges kiirelt ukse ja sõitis minema, kuid raevunud seltskond peksis endiselt vastu uksi ja aknaid.

Kuigi pere pääses halvimast, siis ta manitses Itaalia fänne ettevaatlikusele ja rõhutas, et politsei peab suuremate jõududega väljas olema.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles