Egon Kaur katkestamisest: seekord oli see tõesti pigem minu sõiduviga

Karl Mihkel Eller
Copy
Egon Kaur.
Egon Kaur. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Pärast Ott Tänaku ja Martin Järveoja katkestamist Rally Estonial Eesti esirallipaariks kerkinud WRC3 rallipaar Egon Kaur ja Silver Simm olid sunnitud võistluse pärast 11. kiiruskatset pooleli jätma. Kauri sõnul võib ta seekord natuke tuhka endale pähe raputada, sest Volkswagen Polo vedrustuse purunemise põhjustas väikene sõiduviga.

Kaur oli WRC3 klassis selgelt poodiumikonkurentsis ja tõusis 10. katse järel lausa teisele kohale. 11. kiiruskatsel sai Kaur WRC3 arvestuses kirja kaheksanda aja ning oli kiirematest selgelt aeglasem. Selgus, et katsel oli autol purunenud rehv, kuid pärast finišit rehvi vahetades avastati, et tegelikult oli vigastus sootuks suurem.

Egon Kaur ja Silver Simm (vasakul).
Egon Kaur ja Silver Simm (vasakul). Foto: Jarek Jõepera/Rally Estonia

«Algul tundus tõesti, et piisab vaid vasaku esiratta vahetusest. Siis tuli ette võtta ka rooliotsa vahetus, mis oli saanud tabamuse. Seejärel selgus, et autol on ikkagi rohkem vigastusi, kannatada oli saanud ka vedrustus ja kahjuks tuli katkestada,» selgitas Kaur Postimehele antud lühiintervjuus.

Kauri MM-hooaeg ei ole kulgenud soovitud rada pidi. Arktika etapil suutis ta noppida teise koha, kuid pärast seda on ta sattunud jamadesse, mille kohta võib tõesti öelda, et kogenud Eesti rallimehel pole lihtsalt olnud õnne. Portugalis rulluti autoga üle katuse, Sardiinias eraldus autolt kummalisel moel ratas.

«Kui eelmistel MM-rallidel ma tõesti ei teinud katkestamiseks suurt sõiduviga, siis seekord oli see tõesti pigem minu sõiduviga. Selles sektsioonis oli teerööbas päris sügav. Kurvi minnes lendasime sealt välja ja auto vigastused olid kahjuks nii suured, et täna jätkata pole enam võimalik,» selgitas Kaur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles