Harri Rovanperä poja triumfist Eestis: mul jäi süda mitu korda peaaegu seisma

Postimees Sport
Copy
Kalle Rovanperä.
Kalle Rovanperä. Foto: Sander Ilvest

20-aastasest Kalle Rovanperäst sai nädal tagasi peetud Rally Estonial läbi aegade noorim MM-etapivõitja. Poja sõitu esimese võidu suunas vaatas raja kõrvalt ka isa Harri, kes tunnistas, et viimase katse minutid venisid nii pikaks, et hakkasid isegi tervisele.

«Ja siis need minutid, ootamine oli nii pikk. Kuradi minutid! Kuidas saab see nii kaua aega võtta? Aga siis jõudis ta finišisse ja see oli imeline. Fantastiline tulemus,» ütles Rovanperä DirtFishile.

Viimase katse keerulised olud ajasid ka kogenud rallimehe pabinasse. «Ütlesin ainult omaette. «Kalle, palun, sõida keset teed. Lihtsalt püsid keset teed,» meenutas Rovanperä.

Harri Ronvaperä meelest tõesti aeg lihtsalt venis ja võib öelda, et see hakkas ka 55-aastase endise tippsõitja tervisele. «Mul jäi süda mitu korda peaaegu seisma. Emotsioonid olid lihtsalt nii vinged. Me ootasime seda väga pikka aega. Kalle oli selleks juba pikka aega küps,» arvas ta.

Mis saab nüüd edasi? Isa arvab, et poeg võidab ühel päeval ka MM-tiitli. «Me teame, et on palju väga häid sõitjaid, kes ei võitnud MM-tiitlit. Aga see on meie eesmärk. Ainus eesmärk,» ei varjanud Rovanperä suurt sihti.

Toyota tiimipealik Jari-Matti Latvala pakkus, et Rovanperä võiks MM-tiitli võita 2024. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles