Hamilton astus Vetteli kaitseks välja

Postimees Sport
Copy
Sebastian Vettel.
Sebastian Vettel. Foto: Hasan Bratic/SIPA/Scanpix

Seitsmekordne vormel 1 maailmameister Lewis Hamilton astus välja neljakordse maailmameistri Sebastian Vetteli kaitseks, kes kandis enne Ungari Grand Prix starti vikerkaarevärvilist särki ja sattus pahameele alla.

Vettel osales võistluseelsel kogunemisel vikerkaarevärvilises särgis, millel seisis kiri «sama armastus» (same love – inglise k). Sakslane tahtis sellega tähelepanu pöörata tolerantsusele ja inimõigustele.

Hamilton postitas päev pärast võistlust Instagrami pildi, kus andis mõista, et toetab Vettelit, kes hoolib LGBTQ+ kommuunist. «Armastus võidab alati,» kirjutas 36-aastane vormelipiloot.

Vettel sai peale toetussõnumite ka kriitikat ning Hamiltoni jaoks käis see vastukarva. Suurbritannia uudisteagentuuri PA andmetel kritiseeris britt seda ühes Instagrami postituses, mis on küll pärast seda kustutatud.

Ungari parlament võttis juunis vastu seaduse, mis keelab homoseksuaalsuse propageerimise alaealistele. Vettel on varasemalt Ungari LGBT kogukonda represseerivat seadusemuudatust tugevalt hukka mõistnud ja kandis selle märgiks Ungaris toimunud etapil vikerkaare triibuga kiivrit.

Vettel lõpetas võistluse teisel kohal, kuid pärast poodiumijuubeldusi ta diskvalifitseeriti, sest kohtunikel ei õnnestunud sakslase Aston Martini vormelist võtta kohustuslikku kütuseproovi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles