Südilt võidelnud Kontaveit pidi tunnistama vastase paremust

Postimees Sport
Copy
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Rob Prange

Anett Kontaveit (WTA 29.) näitas kõrgetasemelise Cincinnati WTA-turniiri avaringis Tuneesia esindaja Ons Jabeuri vastu (WTA 22.) head tennist ja südi võitlust, kuid sellest hoolimata tuli tal vastu võtta 2:6, 6:4, 5:7 kaotus.

Vihmapauside tõttu plaanitust mitu tundi hiljem alanud kohtumine algas Kontaveidi jaoks konarlikult, kohe avageimis tuli tal enda servil tegeleda murdepallide päästmisega. Neljal puhul see ka õnnestus, kuid viiendaga pääses Jabeur ikkagi murdega peale. 

Teises geimis õnnestus Kontaveidil küll kohe tagasi murda, kuid see jäi ka avaseti üheks väheseks rõõmuhetkeks. Enda teist pallingugeimi õnnestus eestlannal veel samuti hoida, kuid seejärel läks kõik Jabeuri poole, kes võitis seti 1:2 kaotusseisust 6:2. 

Teises setis suutsid mõlemad esialgu oma servi hoida ning Kontaveit oli see, kes esimesena murde kätte sai ja 5:3 juhtima asus. Seejärel asus ta servima seti võidu peale, kuid kolmest settpallist hoolimata seda ei teeninud. Jabeur aga ei kasutanud sülle kukkunud võimalust ära, kaotades seejärel oma pallingugeimi ning «sundides» mängu nõnda otsustavasse setti.

Kolmandas setis jäi Kontaveit taas 0:1 tagaajaja rolli, kuid suutis kohe teises geimis Jabeuri pallingu vastu murda. Teistkordselt leidis Kontaveit ennast kaotusseisus 2:3, kuid sealtki õnnestus tal välja tulla, kui murdis Jabeuri pallingu siis, kui tuneeslanna 5:4 eduseisust juba mängu võidu peale servis.

5:5 seisult ehk otsustavatel punktidel näitas kindlamat mängu aga Jabeur, kes murdis esmalt Kontaveidi servi ning vormistas seejärel pallingujoone tagant 2 tundi ja 15 minutit kestnud kohtumise oma kasuks.

Kaks kuud tagasi Birminghamis karjääri esimese WTA-turniiri võitnud Jabeur tunnustas pärast kohtumist Kontaveiti. «Anett mängib väga hästi. Ta on agresiivne mängija ja teadsin, et ta pigistab minust välja selle viimase. Seda eriti olukordades, mis on tasavägised. Õppisin sellest mängust väga palju,» lausus tuneeslanna, keda ootab järgmises ringis ees poolatar Iga Swiatek (WTA 7.).

Kohtumise statistika:

Jabeur–Kontaveit kohtumise statistika.
Jabeur–Kontaveit kohtumise statistika. Foto: WTA

Nõnda tuligi Kontaveidil kolmandat turniiri järjest reketid kokku pakkida juba avaringis: Tokyo olümpial jäi ta põrgukuumuses toimunud matšis 5:7, 2:6 alla Maria Sakkarile (WTA 18.), eelmisel nädalal toimunud Montreali turniiri tuli eestlannal tunnistada Jessica Pegula (WTA 30.) 5:7, 6:3, 6:3 paremust.

Päris läbi Cincinnati turniir Kontaveidi jaoks veel pole, sest ühes venelanna Darja Kasatkinaga (WTA 27.) võtab ta osa ka paarismängust. Avaringis olid nad 6:2, 7:5 üle ameeriklannadest Emma Navarrost (WTA 319.) ja Peyton Stearnsist (WTA 380.), kuid teises ringis ootavad ees hoopis teisest puust vastased. Kohtutakse Tokyo olümpial kulla võitnud Tšehhi paariga Barbora Krejčíková (WTA 10.) - Kateřina Siniaková (WTA 55.).

Enne kohtumist:

Kontaveit ja Jabeur on varasemalt läinud vastamisi kahel korral. Mõlemad on saanud korra võidurõõmu maitsta, kuid nende viimane lahing toimus 2018. aastal Moskvas. Toona jäi 7:5, 6:1 peale tuneeslanna.

Edu korral avaringis ootaks Kontaveiti teises ringis poolatar Iga Swiatek (WTA 7.), kes vastavalt turniiri ülesehitusele on avaringist vaba.

Cincinnati tenniseturniir on väga kõrge tasemega, sest maailma edetabeli esikümnest on kohal kõik nimed peale neljandal kohal oleva Sofia Kenini. Turniiri esimesed kohtumised peetakse juba pühapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles