Bikiiniskandaali sattunud rannakäsipallurite jaoks paistab tunneli lõpus valgus

Postimees Sport
Copy
Naiste rannakäsipall. Foto on illustratiivne.
Naiste rannakäsipall. Foto on illustratiivne. Foto: Ian Walton/OIS/IOC/Reuters/Scanpix

Naiste rannakäsipallis on juba mõnda aega käinud vaidlused mänguvormi osas, mis on osade sportlaste meelest liiga paljastav. Viimaks on hakanud aga asjad liikuma ning reeglimuudatus on juba paistmas.

Euroopa käsipalliföderatsioon (EHF) määras Euroopa meistrivõistlustel Norra rannakäsipalli koondislastele 1500 eurose trahvi, sest mängijad otsustasid bikiinide asemel kanda lühikesi pükse. Norralannad kandsid lühikesi pükse, millega taheti protestida bikiinide vastu, mis nende sõnul on ebamugavad ja alandavad.

Rahvusvahelise alaliidu kodulehel olevad rannakäsipalli reeglid on naiste riietuse kohapealt väga täpsed. «Naised peaksid kandma bikiine. Ülakeha võiks katta spordirinnahoidja sarnane topp, kuid käed ei tohi olla riidega kaetud,» on kirjas reeglites, kus sätestatakse ka pükste pikkus, milleks on 10 cm.

Norra käsipalliliidu president Kare Geir Lio ütles, et reeglimuudatus on väga lähedal. «Uute reeglitega võiksid naised saada valida kolme erineva riidekomplekti vahel. Valikusse jääksid praegused riided, Norra naiste soovitatud variant ja Meeste mänguvorm,» ütles Norra alaliidu president NRK-le. Ta arvas, et reeglimuudatus võiks jõustuda novembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles