JÄRELVAADATAV JA GALERII Simple Sessioni rulakuningaks krooniti brasiillane, parim eestlane oli seitsmes

Postimees Sport
Copy

Simple Sessioni rulakuninga tiitli võitis brasiillane Ivan Monteiro 92,75 punktiga. Parim eestlane oli seitsmenda koha saanud Raul Urberg (82,25 punkti).

Teiseks tuli Slovakkiat esindav Richard Tury (90,50) ja kolmandaks britt Alex Dechuna (89,00).

Tänavune Simple Session toimub küll veidi teistmoodi kui varem – talve asemel suvel ning Saku Suurhalli asemel Põhjala kultuuritehases – kuid ägedatest ja osavatest sõitjatest sellele vaatamata puudu ei tule.

Enne finaali:

Rulasõidu kvalifikatsioonis osales üheksa eestlast: Mihkel Vahermaa, Allan Raudsepp, Nils-Eerik Vesberg, Raul Urberg, Siim Sild, Andris Kaldvee, Romario Siimer, Meelis Erm ja Aleksandr Tubin. Kogenud kohtunike valvsa pilgu all lunastas ainsa eestlasena finaalipääsme tartlane Urberg, kes kogus 75,25 punkti. Sõelringi domineerivaks jõuks kujunes brasiillane Ivan Monteiro, kelle sooritust hinnati 93 silma vääriliseks.

Rulasõidus maandus 5. positsioonile Danny Leon (82,12 punkti), keda kutsutakse hellitavalt «Hispaania rula-armaada» juhtfiguuriks. Ühtlasi on andekas lõunamaalane üks Jaapani olümpial võistelnutest, Tokyo Ariake areenil kanti tema nimele 9. koht. Mullusel Saku Suurhallis peetud Sessionil riputati 26–aastasele hispaanlasele kaela kuldmedal. Leon osaleb Simple Sessionil seitsmendat korda.

Rula kohtunikeks olid Dave Duncan, Kristjan Prik, Rudolf Henchel ja Samuel Oja. Ameeriklase Duncani näol on tegemist tõelise legendiga, kelle silmad on tunnistanud rulafenomeni tõusu alates varajastest 70ndatest. Lisaks on ta töötanud teadustajana mitmel suurvõistlusel nagu X-mängudel või taliolümpial.

Enne kvalifikatsioone:

Simple Sessioni rula kvalifikatsioonigrupid.
Simple Sessioni rula kvalifikatsioonigrupid. Foto: Simple Session

Sel reedel ja laupäeval toimuv Simple Session toob juba 21. korda Tallinnasse maailma ekstreemsportlaste koorekihi. Esmakordselt Põhjala tehases aset leidval areenil võistleb 64 rula- ja trikiratta sportlast 20 riigist. Eestlasi on võistlustules 12 ja kohal on ka värsked olümpiadebütandid.

Simple Sessioni kvalifikatsioonivoorud toimuvad reedel, 20. augustil, mil Eesti sõitjatest näitavad oma oskusi kaheksa rulasõitjat - Aleksandr Tubin, Andris Kaldvee, Meelis Erm, Raul Urberg, Romario Siimer, Allan Raudsepp, Mihkel Vahermaa ja Siim Sild.

Rulatajatest on kohal äsja Tokyo olümpial võistelnud hispaanlane Danny Leon, kes möödunud aastal võitis Simple Sessioni. Olümpial sai mees 9. koha. Olümpial võistelnud ameeriklane Jake Ilardi on samuti Tallinnas, kuid võistlustest jääb vigastuse tõttu eemale. Ameerika kuulsustest on kohal Jackassist tuntud David Gravette, rulaikoon Lizard King ja ajaloo noorim X-mängude kuldmedalist

Tom Schaar, kes pani 2012. aasta võistluse kinni olles kõigest 12-aastane. Eesti publikule tuntud tegijatest on kohal veel Egor Golubev ja Egor Kaldikov Venemaalt. Simple Sessioni tänavused osalejad on pärit järgmistest riikidest: Eesti, Läti, Soome, Prantsusmaa, Saksamaa, Suurbritannia, Slovakkia, Poola, Tšehhi, Kreeka, Hispaania, Türgi, Itaalia, Ukraina, Venemaa, Brasiilia, Kolumbia, USA, Austraalia ja Argentiina.

Nii rula- kui BMX aladel võisteldakse sel korral street- ehk tänavasõidu distsipliinis. Põhjala tehase ruumidesse on kerkinud 720 m2-suurune spetsiaalselt rajatud areen, mis jääb võistluse lõppedes avatuks kõigile huvilistele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles