Sebastien Loeb peab läbirääkimisi Fordiga ja võib naasta WRC-sarja

Postimees Sport
Copy
Sebastien Loeb.
Sebastien Loeb. Foto: MIGUEL RIOPA/AFP/Scanpix

Üheksakordne autoralli maailmameister Sebastien Loeb peab läbirääkimisi M-Sport Fordi meeskonnaga ja võib 2022. aastal nendega liituda.

Kinnitamata andmetel on Loeb ja Fordi toel MM-sarjas sõitev M-Sport pidanud läbirääkimisi, et prantslane sõidaks järgmisel aastal mõnel rallil nende Rally1-autoga. «Me räägime, see on praegu kõik, mis minult välja pigistate,» jäi M-Spordi omanik Malcolm Wilson vaoshoituks, kirjutas DirtFish.

Loeb on varasemalt mõista andnud, et teda huvitaks teatud koormusega MM-sarjas sõitmine ning vihjas, et tema uks on Malcolm Wilsonile alati avatud.

Wilson oli lähedal Loebi näpsamisele oma meeskonda 2005. aastal, kui prantslane testis Ford Focus WRC-autot. Lõpuks otsustas Loeb siiski jätkata Citröeniga ning liitus 2019. aastal Hyundai meeskonnaga. Eelmise aasta Türgi rallil sai Loeb kolmanda koha ja see on seni tema viimane poodiumikoht WRC-sarjas.

47-aastane Loeb on läbi aastate kinnitatud, et tal puudub ambitsioon saada taas täiskohaga rallisõitjaks. «Võib-olla kui keegi mulle helistaks, näiteks Malcolm Wilson, ja kutsuks mind mõnda rallit sõitma, siis miks mitte?» viskas Loeb aprillis DirtFishile antud intervjuus õhku ühe variantidest.

Praegu osaleb Loeb Extreme E võistlussarjas ja sõidab Lewis Hamilton X44 meeskonnas. Lisaks teeb ta ettevalmistusi Prodrive’i meeskonnaga, et osaleda jaanuaris Dakari maratonrallil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles