VIDEO Hirmus õnnetus oli kõigest poole meetri kaugusel: ta võinuks surma saada!

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Ruudulipumees Le Mansis.
Ruudulipumees Le Mansis. Foto: JEAN-FRANCOIS MONIER

Tänavuse Le Mansi 24-tunni sõidu viimane ring oli erakordselt sündmusterohke ning seda ennekõike Belgia sportautode tootja Team WRT jaoks. 

Nimelt ütles üks nende masinatest kaks minutit enne ruudulipu langemist üles, mistõttu pudenesid Yifei Yi, Robert Kubica ja Louis Deletraz liidrikohalt 19ndaks. Kuna meeskonna teine ekipaaž Robin Frijns–Ferdinand Habsburg–Charles Miles kulges sel hetkel aga teisel kohal, õnnestus neil siiski LMP2-klassi võidutrofee koju tuua. 

Ent tegelikult ei jäänud palju puudu, et niigi mõrumagus võit muutunuks täiesti seedimatuks. Frijns pidas nimelt esikoha pärast kõva lahingut Jota meeskonna sõitja Tom Blomqvistiga. Lõpuks jäi Team WRT sõitja siiski 2,8 sekundiga peale, ent kuna tal tuli sõna otseses mõttes ruudulipu langemiseni gaasipedaalile valu anda, ajas ta lõpuruudustikus peaaegu finišilippu lehvitanud töötaja alla. 

«Ma tulin viimasesse kurvi täiel kiirusel, kuna Blomqvist oli mu tagumikus kinni,» avas Frijns finišisirgel toimunu tagamaid. «Kohe kui ma ruudulipuga tegelast nägin, pöörasin masina tagasi vasakule. Kui ma sõitnuks talle otsa, võinuks ta surma saada. Mind lahutas temast äkki pool meetrit või nii.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles