Kaia Kanepi: Kostjuk tuli tuule ja kuumusega paremini toime, kuid olen USA lahtisteks valmis

Karl-Joosep Küngas
Copy
Kaia Kanepi.
Kaia Kanepi. Foto: Jason Heidrich/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Kaia Kanepi valmistus USA lahtisteks meistrivõistlusteks turniiril Chicagos, kus tal tuli piirduda kahe kohtumisega. Küll aga usub eestlanna, et sellest piisab heaks esituseks New Yorgis.

Kaheksandikfinaalis tuli tal tunnistada endast 17 aastat noorema ukrainlanna Marta Kostjuki 2:6, 3:6 paremust. Kanepi tunnistas, et vastane oli täna lihtsalt parem.

«Ta mängis kindlamini kui mina ja tegi vähem vigu. Ta tuli tuule ja kuumusega paremini toime. Seda just tähtsatel hetkedel,» sõnas Kanepi vahetult pärast kohtumist Eesti ajakirjanikele.

Chicagos oli täna õhutemperatuur kell 11 hommikul juba 30 kraadi ning õhuniiskus samuti väga kõrge. Kanepi tõdes, et see tegi olemise väga uimaseks. «Päris lämbe oli see ilm ja niiske,» lisas Eesti teine reket.

Vaatades Kanepi serviprotsente, siis polnud tema mäng kindlasti ideaalne. Sisse tuli palju eksimusi just teiselt servilt ja sellele oli Kanepil ka hea põhjendus. «Tuul keerutas kõvasti ja ei leidnud sellist head rütmi. Samas midagi lahti pole, sest esimene mäng oli kõik hästi,» lõpetas Kanepi.

Järgmisena lähebki Kanepi võistlustulle USA lahtistel meistrivõistlustel, mis algavad juba 30. augustil. Selleks on ta enda sõnul hästi valmis. «Ainult viis päeva on aega USA lahtisteni. Midagi väga enam planeerida pole ja lähen nendele vastu nagu olen seda varem teinud. Ma arvan, et kahest mängust piisas sinna minemiseks. Palju oleneb kindlasti loosist ja eks siis paistab,» selgitas Kanepi, kes tõi võrdluseks möödunud hooaja, kus ta ei saanud üldse enne USA lahtisi mängida ja võitis seal kohtumise ning mängis enda jaoks rahuldavalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles