Eesti koondise esilibero tulevik sai paika

Postimees Sport
Copy
Silver Maar.
Silver Maar. Foto: Tairo Lutter

Kolmapäeval alustab Eesti võrkpallikoondis ajaloolist EM-finaalturniiri, mille üks alagrupp peab oma mängud Tallinnas. Päev varem selgus, et koondise põhilibero Silver Maar jätkab oma karjääri Pärnu võrkpalliklubis.

Viljandist pärit 22-aastane Maar tõmbab Pärnu särgi selga juba kuuendat hooaega järjest. Võrkpallihariduse sai ta Viljandis ning Pärnuga liitus ta pärast seda, kui suvepealinna esilibero Edgar Järvekülg 2017. aastal sportlaskarjääri lõpetas.

Toona pakkus Pärnu peatreener Avo Keel, et Maarist võib saada paremgi mängija kui koondises libero positsioonil mänginud Rait Rikberg, Sten või Asko Esna. «Temast tuleb kõva mängija. Kes Maarist üldse aasta või kahe pärast kõvem võiks olla?» viskas Keel noore hoolealuse kohta küsimuse õhku 2017. aasta detsembris.

«Ilmselt ma mäletaksin, kui viimaste aegade Eesti paremad liberod Rait Rikberg ning vennad Sten ja Asko Esna oleksid sellises eas niivõrd hästi mänginud. Aga ei mäleta, järelikult nad nii kõvad polnud. Ma arvan, et temast tuleb paremgi mängumees,» lisas Keel.

Eesti koondis alustab kodust EM-finaalturniiri Saku Suurhallis kohtumisega Läti vastu, mille peatreeneriks on Avo Keel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles