Neuville: kellelgi pole piisavalt mune, et FIA-le vastu hakata

Postimees Sport
Copy
Thierry Neuville.
Thierry Neuville. Foto: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport

Hyundai rallimeeskonda kuuluv Thierry Neuville väljendas oma hukkamõistu Rahvusvahelise autoliidu (FIA) suunas, mis on järgmiseks aastaks kasutusele võetavate Rally1 autode tehnilised tingimused kinnitanud ning need on belglasele vastu karva. Ott Tänaku meeskonnakaaslase arvates pole kellelgi piisavalt julgust, et FIA-le vastu hakata.

2022. aastal vahetab WRC-autod välja Rally1 masinapark ning neile on lisandunud hübriidajam, mis lisab küll autodele võimu, kuid suurendab ka kaalu. Neuville on ka varasemalt väljendanud muret, et uue põlvkonna ralliauto võib kujuneda väga kalliks projektiks.

Sel nädalal toimuva Kreeka MM-ralli eel küsisid ajakirjanikud Neuville’ilt taas arvamust ning belglane näitas näpuga FIA-le ja usub, et Rally1 autod pole WRC jaoks piisavalt head. «Ma pole kindlasti nõus kõigi nende muudatusega, mida FIA ja meeskonnad kogu aeg teevad, et muuta auto vähem atraktiivsemaks, selle sõidustiil ohtlikumaks ja lõpuks võib see auto muutuda kõige kallimaks autoks üldse,» ütles Neuville ajakirjanikele, vahendas DirtFish.

Neuville tõi välja, et autodelt on eemaldatud päris palju aerodünaamikat ning nendega näidatav tempo ei ole praeguste autodega võrdväärne, pigem R5-autode tasemel. Hyundai sõitja pole üldse muutustega rahul ja väljendas seda päris konkreetselt.

«Ma pole praeguse olukorraga üldse rahul ja olen seda ka varem öelnud. Aga tundub, et kellelgi pole piisavalt mune, et arvata teistmoodi ja hakata FIA otsusele vastu,» põrutas Neuville ja jätkas. «Sellest on kahju, aga sellisel ajal me elame. Sõitjaid ei kuulata enam ja see on järgmine asi, mis mind veel rohkem muserdab.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles