INTERVJUU ⟩ Võrkpallikoondise prantslasest peatreener: tahan kindlasti Eesti koondisega jätkata (1)

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Cedric Enard.
Cedric Enard. Foto: Tairo Lutter

Eesti võrkpallikoondis lõpetas koduse EMi 0:3 kaotusega Prantsusmaale ning play-off'i ei pääsenud. Peatreener Cedric Enard oli pettunud, ent tunneb, et tema töö Maarjamaal pole veel tehtud. 

D-alagruppi kuulunud Eesti võitis viiest mängust ühe, 3:2 saadi jagu Slovakkiast. Lisaks tänasele vastasele tuli alla vanduda Lätile, Horvaatiale ja Saksamaale. Ühtlasi lõppes prantslasest peatreeneri 2+2 lepingu esimene pool. 

Cedric, kuidas tänase mängu kokku võtad?

Me üritasime… Ütlesin poistele kohe, et ilmselt alustavad nad põhikoosseisuga, ent hakkavad siis vahetama nagu ka eelmises mängus. Aga isegi sellise rotatsiooniga on Prantsusmaa koondis väga tugev. Kõik mängijad on motiveeritud, et treenerile end tõestada.

Nad domineerisid kogu mängu. Andsime neile kohati liiga palju lihtsaid punkte, näiteks vastuvõtul. Nende blokk oli täna väga hea. Ja kui Prantsusmaa mängib blokis hästi, siis toovad nad ka kaitses palju palle üles. Nii tulevadki mängu murded.

Nad alustasid iga geimi aeglaselt, kuid selline prantslaste mäng ongi. Täna polnud vahet, kes neil platsil oli, mängu iseloom jäi täpselt samaks.

Arvestades kõike, kas saime praegusest koondisest maksimumi kätte?

Teleintervjuus küsiti mult, kes oli turniiril meie parim mängija. Kindlasti ei taha ma kedagi välja tuua. Pean rääkima kogu meeskonnast tervikuna. Tuleb meeles pidama, mis meiega juhtus. Kert Toobal – väljas. Martti Juhkami – väljas. Robert Täht – väljas. Märt Tammearu – väljas. Karli Allik – väljas…

Lõpuks oli seda kõike liiast. Noored, nagu näiteks Renet Vanker, Robert Viiber ja Albert Hurt pidi astuma esile. Kodusel EM-finaalturniiril pole seda kindlasti lihtne teha. Euroopa Kuldliiga mängud pole sellega võrreldavad.

Aga see kogemus on tulevikuks väga hea. Praegu nad veel värisesid, aga edaspidiseks saadi siit hea põhi alla.

Tervikuna oli turniir suur pettumus. Mul pole midagi halba mängijatele öelda – nad üritasid. Kogenumad proovisid nooremaid aidata. Kõik andsid endast maksimumi. Treeneritetiim katsetas erinevaid muudatusi igal positsioonil. Midagi kahetseda pole, aga pettumus jääb hinge.

Kas soovid Eesti koondise eesotsas jätkata?

Jah, kahtlemata, kindlasti! Sellise koondisega töötamine nõuab aega. Eelmisel suvel polnud ametlikke võistlusmänge, aga tänavune suvi oli väga huvitav. Samas jääb suhu halb maik, sest me ei saanud kordagi päris täiskoosseisus mängida. Mul püsib kõrge motivatsioon siin nende meestega jätkata.

Tean, et osad mängijad ilmselt lõpetavad koondisekarjääri. Näiteks Kert. Aga kaks uut sidemängijat [Robert Viiber ja Renet Vanker] on meie tulevik. Nad täiendavad teineteist, moodustades hea duo ja kombinatsiooni. Ootan väga, et saaksin nende ja teistega tööd jätkata.

Kas tunned, et mängijad ja alaliit on samuti sinu seljataga?

Eks paistab, vestlus ootab ees. Mul Hanno [Pevkuriga] head suhted. Samamoodi ka mängijatega.

Vaata, mida rääkis Enard Duo 5-le:

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles