Mängukeelu saanud Liverpooli brasiillaste saatus on endiselt lahtine, Jürgen Klopp on nõutu

Postimees Sport
Copy
Jürgen Klopp.
Jürgen Klopp. Foto: Lee Smith/REUTERS/Scanpix

Liverpooli peatreener Jürgen Klopp ei tea endiselt, kas klubi brasiillastest trio Alisson, Fabinho ja Roberto Firmino saavad klubi pühapäevases Inglismaa kõrgliiga kohtumises Leedsi vastu aidata. Brasiilia alaliit seadis palluritele lühiajalise mängukeelu, sest Inglismaa klubi ei lubanud mehi koondist esindama.

Sakslasest peatreener avaldas küll lootust, et olukord laheneb, sest läbirääkimised käivad, kuid ta oli tekkinud asjade käigust selgelt häiritud. Teda häiris, et klubidega ei konsulteeritud, kui MM-valikmängude Lõuna-Ameerika tsooni mängudeakent paika sätiti. «Meie pole selle asjaga üldse seotud. Reede hommikuks oli planeeritud Brasiilia ja Peruu kohtumine. Selline ajakava pole meie huvides ja me ei saanud sinna midagi parata,» rääkis Klopp klubi kodulehel.

Klopi meelest keeras kogu plaani kihva 10-päevane karantiin, mille tingis mängijatele Suurbritannias kehtiv koroonapoliitika. «See polnud meie otsus. Meie ei öelnud neile, et nad peavad karantiini jääma, samas ei saatnud me neid ka koondist esindama. Me ei tohigi midagi öelda – istume lihtsalt siin ja mõtleme, et mis küll toimub,» oli sakslane nõutu.

Selle nädala alguses teatasid Brasiilia, Mehhiko, Paraguay ja Tšiili, et keelasid järgmisel viiel päeval Inglismaa kõrgliigas väljakule astuda nendel mängijatel, keda klubid ei lubanud MM-valikmängudeks koondise juurde.

Rahvusvahelise jalgpalliliidu (FIFA) reeglid ütlevad, et klubid peavad koondisekutse korral lubama mängijal liituda oma koondisega. Seda aga möödunud valikmängude aknas mõned Inglismaa klubid ei lubanud. Vastukaaluks kasutasid alaliidud võimalust, et keelata mängijatel järgmisel viiel päeval oma klubisid esindada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles