Rallimaailma avalik saladus sai viimaks kinnituse

Toimetas Karl Juhkami
Copy
WRC-autod mullu Monza autodroomil.
WRC-autod mullu Monza autodroomil. Foto: Dppi/Francois Flamand

Juba viimased paar nädalat on ralliringkondades sahistatud sellest, et autoralli MM-sari saab taas lõppakordi Monzas. Nüüd on see ka ametlik. 

WRC-sari avalikustas oma kodulehel, et Monza võidukihutamine toimub 19.–21. novembril ning lõviosa katsetest sõidetakse taas legendaarsel Monza autodroomil ja selle lähiümbruses. Lisaks põigatakse sarnaselt eelmise aastaga ka mägedesse, just seal libisesid mullu kraavi Elfyn Evansi tiitlilootused. 

Tänavu loodetakse sarnast stsenaariumi vältida, kuna võidukihtamine toimub võrreldes mullusega kaks nädalat varem. «Eelmise aasta juhtumistes mängisid suurt rolli talvised olud. Tänavune üritus toimub aga varem, kuid «Kiiruse templi» katsed koos mägiste Alpi teedega on kahtlemata taas lummavad,» lausus WRC-promootor Jona Siebel.

Monza rallit on korraldatud 1978. aastast alates, kuid MM-sarja on see pääsenud ainult kahel erandjuhul, kui koroonaviiruse tõttu pole saadud läbi viia Jaapani MM-etappi. 

«Mõistagi oleme ääretult pettunud, et pärast kogu rasket tööd tuleb meil Jaapani ralli ära jätta. Samas oleme juba praegu siiralt tänulikud ACI-le (Itaalia autospordiliidule - toim.), kes on taas viimasel hetkel meile appi tõtanud ning aitab hooajale sobiva lõppakordi anda,» lausus Siebel.

Autoralli MM-sari jätkub Soome ralliga, kus kihutatakse 30. septembrist 3. oktoobrini. Seejärel toimub 14.–17. oktoobril Hispaania võidukihtamine ning hooaja lõpetab Monza MM-etapp 19.–21. novembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles