Oliver Solberg lõpetas koostöö kauase kaardilugejaga

Karl Mihkel Eller
Copy
Oliver Solberg (vasakul) ja Aaron Johnston.
Oliver Solberg (vasakul) ja Aaron Johnston. Foto: Jordi Rierola/Hyundai Motorsport GmbH / Jordi Rierola

Rallimaailma tulevikutegija Oliver Solber teatas neljapäeval, et lõpetas kolm aastat kestnud koostöö iirlasest kaardilugeja Aaron Johnstoniga. Nädala pärast 20. sünnipäeva tähistav norralane ei avaldanud veel uue navigaatori nime.

Solberg ja Johnston istusid esimest korda samasse võistlusautosse 2019. aasta Läti Aluksne rallil. Koostöö jooksul võideti EM-sarja ERC1 juuniorarvestuse tiitel ja nopiti etapivõite MM-sarjas WRC3 arvestuses.

«Meil on koos palju imelisi mälestusi, rallivõit meie esimesel võistlusel 2019. aastal Aluksnes, samal aastal saadud Läti meistritiitel ja rallivõit USAs Subaru roolis,» loetles Solberg koos Johnstoniga tehtut.

MM-sarjas on paljud sõitjad viimasel ajal kaardilugejaid vahetanud. Kolmapäeval selgus, et prantslase Adrien Fourmaux ja tema belglasest paarimehe Renaud Jamouli' teed läksid lahku.

19-aastane Solberg on Hyundai WRC-auto roolis startinud kahel MM-etapil, veebruaris Soomes toimunud talverallil istus tema kõrval britt Sebastian Marshall, sest Johnston pidi viibima koroonaisolatsioonis. Suvisel Keenia rallil oli norralase kõrval Johnston, kuid viiendal katsel sõideti teelt välja ja ralli katkestati.

Solberg on Hyundai põhimeeskonna kolmanda auto üks rooli kandidaatidest 2022. aastaks. Oma kolmanda stardi WRC-autoga MM-sarjas teeb Solberg sel sügisel Kataloonia etapil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles