BLOGI ⟩ Vipsi ebaõnnejada jätkus: tehniline rike jättis eestlase Sotšis teepervele

Postimees Sport
Copy
Jüri Vips.
Jüri Vips. Foto: Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool

Sel nädalavahetusel Venemaal Sotši autodroomil toimunud vormel 2 hooaja kuues etapp Jüri Vipsile (Hitech) erilist rõõmu ei valmistanud. Laupäevasel sprindisõidul ületas eestlane finišijoone küll teisena, kuid pühapäevases põhisõidus jättis tehniline rike meie mehe seitsmendal ringil jalameheks.

Kui tavapäraselt sõidetakse F2 nädalavahetusel kaks sprindisõitu, siis Sotšis piirduti meeletu vihmasaju tõttu kõigest ühe sprindiga. Teiselt kohalt rajale läinud Vips tegi seal hea stardi ning hoidis enda positsiooni ruudulipu langemiseni. Reaalset šanssi võidutsenud Dan Ticktumi vastu meie mehel vihmamärjal rajal ei tekkinud. 

«Ühest küljest oli mul väga kahju see võit niimoodi võitluseta käest anda, sest Dan ei teinud küll ühtegi viga, ent äkki juhtunuks see, kui ma survestanuks teda rohkem. Teisalt olen ma õnnelik lihtsalt selle üle, et mul õnnestus sõit lõpetada,» sõnas Vips võistlusjärgsel pressiüritusel. 

«Andsin iga ring endast 100protsenti, kuid kuna rajal oli kõigest üks kuiv joon, siis polnud mul väga midagi teha. Võib-olla esimeses kurvis oli piisavalt kuiva ruumi kahe auto jaoks, kuid mujal mitte. Olud olid ikkagi märjad ning minagi käisin neli või viis korda kergelt rajalt väljas,» jätkas eestlane. 

Pühapäevasele põhisõidule startis Vips üheksandalt kohalt ning tõusis hea lähtega avaringi lõpuks seitsmendaks. Seda kohta hoidis ta kuni kuuenda ringini, mil tema Hitechi vormelit tabasid tehnilised probleemid. Eestlane üritas küll boksis käies asju parandada, kuid sealt ta tagasi rajale enam ei jõudnud, parkides masina boksisirge lõppu. Nõnda tuli meie mehel teist nädalavahetust järjest põhisõit endast mitteolenevatel põhjustel pooleli jätta. 

Sotši GP põhisõidu võitis MM-sarja üldliider Oscar Piastri, kes suurendas ka enda edumaad lähima jälitaja Guanyu Zhou ees. Austraallase kõrval tõusid Venemaal poodiumile Theo Pourchaire ja Jehan Daruvala.

MM-sarja üldseis

1. Oscar Piastri 178

2. Guanyu Zhou 142

3. Robert Švartsman 135

4. Dan Ticktum 129

5. Theo Pourchaire 120

6. Jüri Vips 102

Pikemalt saab nädalavahetuse sündmustega tutvuda allolevas blogiaknas.

Vabatreening:

Reede hommikul kuivades oludes toimunud 45-minutilisel treeningul sõitis Jüri Vips viienda aja (1.49,680). Kui pool sessioonist oli möödunud oli eestlane tabeli kolmandal real. Treeningul teises pooles ei jõudnud eestlane veel oma aega parandada, kui sessioon peatati, sest rajal seiskus Alessio Deledda (HWA) vormel. Rohelise lipu lehvides jõuti sõita veel vaid üks kiire ring, mis osutuski Hitechi sõitja jaoks kõige kiiremaks.

5,8 km ringi suutis kõige kiiremini läbida Felipe Drugovich (UNI-Virtuosi), aeg 1.49,423. Vipsi tiimikaaslase Liam Lawsoni parimaks jäi 1.50,466, mis tähendas 15. tulemust.

Vabatreeningu kümme paremat:

Foto: Ekraanipilt

Enne etappi:

Sotši märgib F2 sarja kalendris kuuendat osavõistlust ja Vips on seni suutnud võtta kaks sõiduvõitu ja on punktitabelis kuuendal kohal. Eestlane tunnistas enne etappi, et meistritiitli eest võidelda on keeruline, kuid kokkuvõttes on poodiumikoht veel võimalik.

F2 sari läheb pärast Venemaa võistlust sügispuhkusele, kaks viimast etappi sõidetakse Lähis-Idas detsembris. 4.-5 detsembril Saudi Araabias ja 11.-12. detsembril Abu Dhabis.

Vormel 2 punktitabel enne Sotši etappi

1. Oscar Piastri 149 punkti

2. Guanyu Zhou 134

3. Robert Švartsman 113

4. Dan Ticktum 104

5. Theo Pourchaire 94

6. Jüri Vips 90

7. Jehan Daruvala 81

8. Liam Lawson 72

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles