Karm karistus kukutas Verstappeni Venemaa GP stardirivi lõppu

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Max Verstappen.
Max Verstappen. Foto: Joao Filipe

Red Bulli vormelitiim andis teada, et vahetab Max Verstappeni masinal mitmeid mootoriosasid, mis aga tähendab, et hollandlasel tuleb pühapäevast Venemaa GP-d alustada viimaselt kohalt. 

Sõitjatel on küll lubatud hooaja jooksul oma jõuallika osasid vahetada, kuid seda ainult kolmel juhul. Kuna teatud elementide puhul on seekordne vangerdus juba järjekorras neljas, ei jäänudki kohtunikel muud üle, kui ta sõitjaterivi lõppu kukutada.

Oma osa vahetuste juures mängis ka asjaolu, et tegelikult kaotanuks hollandlane niikuinii Sotši stardirivis kolm positsiooni, kuna sai Monzas põhirivaal Lewis Hamiltoniga toimunud kokkupõrke põhjustamise eest karistada.

«Kui me poleks seda [mootorivahetust ja sellega kaasnenud karistust] võtnud siin, siis saanuks me selle kusagil mujal. Seetõttu otsustasimegi nõnda talitada ja üritame võidusõidust parima välja võluda,» selgitas Verstappen täpsustades, et lisaks võtsid nad tiimiga arvesse nädalavahetuse ilmaprognoosi, mis lubab laupäevaks paduvihma ning pühapäevaks kerget vihma.

Seega võib Sotši GP homne ajasõit kujuneda parajaks loteriiks. Vabatreeningutel on siiani kõige kiiremat minekut näidanud Mercedese teine sõitja Valtteri Bottas, kuigi teisel sessioonil oli tema edumaa tiimikaaslase Hamiltoni ees kõigest 0,044 sekundit. 

Hamilton püüdis teisel vabatreeningul pilke ka teisel kombel, kui sõitis boksi tulles otsa oma tiimi mehaanikule. Selili lennanud abiline siiski viga ei saanud, tõustes vahetult pärast õnnestust püsti. Hamilton vabandas intsidendi pärast kätt tõstes ning hiljem ka boksis.

Muideks, Verstappen polnud ainus, kelle vormelil täna jõuallikat vahetati. Ferrari mehaanikud tegid sama ka Charles Leclerci masinaga, kuid kuna tööga saadi ühelepoole kiiremini, saab monacolane rajale eelviimaselt lähtekohalt. 

Venemaa GP eel on MM-sarja üldliidri Verstappeni edu Hamiltoni ees kõigest viis punkti. Koos Sotši võidukihutamisega jääb hooaja lõpuni veel kaheksa etappi. 

MM-sarja üldseis:

1. Max Verstappen (Red Bull) 226,5

2. Lewis Hamilton (Mercedes) 221,5

3. Valtteri Bottas (Mercedes) 141

4. Lando Norris (McLaren) 132

5. Sergio Perez (Red Bull) 118

6. Charles Leclerc (Ferrari) 104

Meeskondlik seis:

1. Mercedes 362,5

2. Red Bull 344,5

3. McLaren 215

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles