Kuuekordne maailmameister langes noorsõitja surmaga lõppenud õnnetuse järel süüdistuste alla

Postimees Sport
Copy
Marc Marquez.
Marc Marquez. Foto: Gigi Soldano/Contacto via ZUMA Press/Dppi Media/Scanpix

Nädalavahetusel hukkus Hispaanias Jerezi ringrajal toimunud Supersport 300 MM-sarja etapil toimunud õnnetuses 15-aastane motosportlane Dean Berta Vinales. Samal võistlusel osalenud Michel Fabrizio leidis, et viimasel ajal mitme noore mootorratturi elu nõudnud ohtlike sõiduvõtete maaletoojaks on kuuekordne maailmameister Marc Marquez.

37-aastane Fabrizio otsustas pärast saatuslikku õnnetust karjäärile joone alla tõmmata, nahutas Rahvusvahelist mootorrattaspordi föderatsiooni (FIM), et nende jaoks on raha teenimine olulisem, kui inimeste elud. Samas leidis suurte kogemustega sõitja, et oma osa on ka Marquezil, kes on väga agressiivse sõidustiiliga ning noored sõitjad võtavad temast eeskuju.

«Valentino Rossit kritiseeriti aastaid tagasi, sest ta kaebas Marc Marquezi peale, kes tegi tema arvates ebaõiglaseid manöövreid. Talle tuleb selle eest au anda. Noored jäljendavad Marci, nad ületavad oma võimeid, toetuvad rivaalidele selja ja riskiva iga sentimeetriga,» ütles Fabrizio oma Instagrami postituses.

Vinales oli juba kolmas teismeline mootorratturi, kes on hukkunud viimase nelja kuu jooksul. Sel suvel on oma elu ringrajale jätnud ka Jason Dupasquier ja Hugo Millan. «Kõik sellised juhtumid on liiast,» sõnas Eesti motosportlane Hannes Soomer surmade valguses. «See hooaeg on eriti masendav, sest Dean on juba kolmas hukkunu. Muserdav nädalavahetus, minu kaastunne hukkunu lähedastele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles