Legendaarne Kalevi suursõit loodetakse elule äratada

Christopher Krutto
Copy
Omal ajal noppis Hanno Velt Kalevi suursõidult võite, nüüd võiks ta võistluse toimumisele kaasa aidata sellega, et koostab Pirita-Kose-Kloostrimetsa ringraja auditi.
Omal ajal noppis Hanno Velt Kalevi suursõidult võite, nüüd võiks ta võistluse toimumisele kaasa aidata sellega, et koostab Pirita-Kose-Kloostrimetsa ringraja auditi. Foto: Liis Treimann

Kui praegu on Eesti mootorispordifännide tipphetkeks Tartus ja selle ümbruses peetav autoralli MM-etapp Rally Estonia, siis aastakümneid koguneti Pirita-Kose-Kloostrimetsa ringraja äärde, kus peeti Kalevi suursõitu. See traditsioon lõppes 2006. aastal, kuid nüüd püütakse sellele uuesti eluvaimu sisse puhuda.

Kalevi suursõit oli pikalt Eesti spordimaastiku üks suuremaid, kui mitte kõige suurem sündmus, kuid selle viimastel aastatel oli pealtvaatajate hulk tunduvalt vähenenud ja tagatipuks otsustas Tallinna linnavalitsus 2000. aastal, et ringrada on motospordivõistluste korraldamiseks liiga ohtlik. Seetõttu vajus ettevõtmine lõpuks ajalukku. Nüüd üritab Eesti Mootorrattaspordi Föderatsioon (EMF) legendaarset võistlust taaselustada ning panna Pirital taas motikad kihutama.

Ühendust võttis välismaine promootor

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles