AMETLIK Toyota rallitiim kinnitas 2022. aasta koosseisu

Karl Mihkel Eller
Copy
Toyota 2022. aasta sõitjad (vasakult): Elfyn Evans, Kalle Rovanperä, Sébastien Ogier ja Esapekka Lappi.
Toyota 2022. aasta sõitjad (vasakult): Elfyn Evans, Kalle Rovanperä, Sébastien Ogier ja Esapekka Lappi. Foto: Toyota Gazoo Racing.

Toyota rallitiim kinnitas 2022. aasta hooaja koosseisu. Terve hooaja sõidavad kaasa Elfyn Evans ja Kalle Ronvaperä, kolmandat autot jagavad Sébastien Ogier ja Esapekka Lappi.

Toyota koosseis üllatusi ei pakkunud. Evansi ja Rovaperä jätkamist põhisõitjatena võis ennustada, ka Ogier oli kinnitanud, et tahab valitud etappidel kaasa lüüa. Soome MM-etapil esimest korda pärast 2018. aastat Toyota WRC-autosse istunud Lappi kinnitati nüüd ka 2022. aasta koosseisu.

Toyota Gazoo Racing astub autoralli maailmameistrivõistluste uude ajastusse tugeva sõitjate koosseisuga, kes on aja jooksul tõestanud, et on võimelised MM-etappe võitma, seisis meeskonna pressiteates.

Evans ja Rovanperä osalevad 2022. aastal Rally1 autodega kõikidel MM-etappidel, samas kui mitmekordne maailmameister Ogier jätkab tagasihoidliku graafikuga, sest loobub täiskohaga rallisõitmisest. Hooaja jooksul jagab prantslasega autot Lappi, kes näitas viimati oma võimeid kuu alguses toimunud Soome MM-rallil teenitud neljanda kohaga. Kõik neli sõitjat on karjääri jooksul Toyota ridades MM-rallisid võitnud.

Kuna Ogier tahab leida aega tegevusteks väljaspool rallit, siis kinnitab meeskond tema järgmise aasta kalendri hiljem. 2021. aastaga lõppeb aga Ogieri koostöö pikaaegse kaardilugeja Julien Ingrassiaga. Tema kohale asub prantslane Benjamin Veillas, kes on Ogieriga viimastel aastatel teinud tihedat koostööd testipäevadel.

Tiimipealik Jari-Matti Latvala ütles pressiteates, et tal on koosseisu üle väga hea meel. «Elfyn tõestas viimasel Soome rallil, et on üks kiiremaid sõitjad ja on kindlasti üks MM-tiitli pretendentidest. Kalle on sel aastal näidanud suurepärast vormi, ta areneb kogu aeg ja temast võib saada samuti MM-tiitli eest võitleja.

Sébastien on suurepärane meister ja järgmisel hooajal on ta meie jaoks jätkuvalt väärtuslik, kuigi ta ei sihi enam järjekordset MM-tiitlit. Lõpetuseks, mul on hea meel tuua Esapekka tagasi meeskonda. Ta on meiega varem tõestanud, et suudab võita ja arvan, et pärast 2017. aasta Soome ralli triumfi on ta palju arenenud,» kommenteeris Latvala Toyota sõitjaid.

Evans ja Rovanperä kinnitasid, et järgmine aasta saab uute Rally1 autode tõttu olema suur väljakutse, kuid nad kõik ootavad seda juba pikisilmi. Ogier tundis heameelt, et saab rohkem aega veeta perega, kuid samas sõita ka mõned MM-rallid. «Olen meeskonnale väga tänulik, et et nad andsid mulle võimaluse jätkata osakoormusega. Annan endast parima, et aidata meeskonnal punkte koguda ja autot arendada,» ütles prantslane pressiteates.

2017. aastal Toyota ridades MM-debüüdi teinud Lappi tunneb, nagu naaseks koju. «On tunne, et tulen tagasi koju. Mul on toredad mälestused minevikust ja nüüd Soome rallil oli väga tore taas Toyotaga koostööd teha. Kui istusin Yarise WRC-auto rooli, oli mul jälle tunne, et see on minu auto. Ma pole veel uut autot proovida saanud, kuid tundub, et see on hoopis midagi muud. Sellest kõigest osa saada on huvitav ja ootan tulevikku põnevusega,» lisaks Lappi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles