Euroliigat kaotustega alustanud Žalgiris vallandas peatreeneri, asendaja on juba leitud

Postimees Sport
Copy
Martin Schiller.
Martin Schiller. Foto: Rokas Lukosevicius/Scanpix

Korvpalli Euroliigat kahe järjestikuse lüüasaamisega alustanud Leedu klubi Kaunase Žalgiris otsustas kiiresti suunda muuta, vallandades peatreener Martin Schilleri, kes oli meeskonna eesotsas veidi enam kui ühe aasta. Austerlase asendajaks saab sloveen Jure Zdovc, kes on mängijana tulnud Euroliiga meistriks.

Kaunase klubi kaotas eile kodusaalis Peterburi Zeniidile 64:70, kaotusvalu tunti ka Euroliiga avamängus Lyoni Villeurbanne’iga. «On ilmselge, et meeskond ei mängi tasemel, mida kõik tahavad näha,» ütles Žalgirise direktor Paulius Motiejunas. «Mõned päevad tagasi mainisime, et selle eest vastutavad kõik.

Kahjuks ei saanud me väärtuslikku aega raisata ja pidime tegema kiire otsuse. See ei tähenda, et kõik, mida Schiller tegi, ei toiminud. 15 kuud kestnud koostööst võtame kaasa palju positiivset,» selgitas klubijuht.

Uus peatreener, 54-aastane Zdovc juhendas eelmisel hooajal Prantsusmaa klubi Boulogne Metropolitans 92’te, mis mängis Eurocupil. Euroliigas juhendas ta viimati aastatel 2008-2011, kui oli Sloveenia klubi Union Olimpija peatreener. Mängijana tuli ta Jugoslaavia koondisega maailmameistriks ja võiti olümpiahõbeda. 1993. aastal võitis tal Prantsusmaa klubiga Limoges Euroliiga tiitli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles