Dramaatiliselt lõppenud Saaremaa ralli võitis Gross

Copy
Georg Gross ja Raigo Mõlder 2020. aasta Saaremaa rallil.
Georg Gross ja Raigo Mõlder 2020. aasta Saaremaa rallil. Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Autoralli Eesti meistrivõistluste viimase etapi, 54. Saaremaa ralli võitis Georg Gross (Ford Fiesta WRC), kes edestas teiseks jäänud Ken Torni (Hyundai i20 R5) 22,3 sekundiga.

Laupäevane võistluspäev:

Kuigi avapäeval käis Grossi seljataga kõva lahing, siis ralli lõpuks olid esiotsa meeste vahed tunduvalt suuremaks veninud. Kolmandale kohale tõusis viimase katsega Robert Virves (Volkswagen Polo GTI R5), kellel kogunes Grossile lõpuks kaotust 58 sekundit.

Kuigi Egon Kaur (Volkswagen Polo GTI R5) oli kuni lõpuni teise koha konkurentsis, siis viimasel kiiruskatsel purunes tal rehv ja ta pidi lõpuks piirduma neljanda kohaga. Kaotust Virvesele kogunes tal lõpuks 29,8 sekundit.

Avapäeva järel kolmandat kohta hoidnud Linnamäe ralli sai läbi laupäevase kolmanda kiiruskatsega, kui ta tegi karmi väljasõidu. Linnamäe avarii tõttu pandi seitsmes kiiruskatse koguni korraks seisma, kuid pärast kerget koristustööd saadi võidukihutamisega siiski jätkata.

Päeva teises pooles oli veel mitmeid suuremaid väljasõite, kuid õnneks keegi tõsiselt viga ei saanud.

Ralli lõppseis:

Saaremaa ralli lõppseis.
Saaremaa ralli lõppseis. Foto: ewrc-results.com

Reedene võistluspäev:

Avapäeva järel juhib võistlust Georg Gross (Ford Fiesta WRC), kuid tema selja taga käib põnev võitlus R5-autode vahel. Teist kohta hoiab Ken Torn (Hyundai i20 R5), kaotust 4,9 sekundit ja kolmas on Georg Linnamäe (Volkswagen Polo R5) 5,4 sekundilise kaotusega. Ralli jätkub laupäeva hommikul.

Reedel sõideti õhtupimeduses kolm lühikest katset Kuressaarest idas, mis kulgesid enamjaolt asfaldil. Võistluspäeva lõpetas traditsiooniliselt Kuressaare linnakatse, mis sõideti ümber ajaloolise lossiaia.

Gross ja kaardilugeja Raigo Mõlder võitsid kolm esimest katset, vaid linnakatsel tunnistati Linnamäe paremust. «Kõige jubedam linnakatse, mis ma elus sõitnud olen. Kuidagi ei taha sinna betoonblokkide vahele ära mahtuda,» ütles Gross ralliraadiole.

Torn ja kaardilugeja Kauri Pannas näitasid Hyundai R5-autoga avapäeva kiiretel katsetel head minekut. Teist kohta hoidev saarlane ütles, et sirgetel lõikudel jooksis ka automootor nö «piirajasse» ning tippkiirus oli 180 km/h.

Poodiumi viimast kohta hoidev Linnamäe ja ukrainlasest navigaator Volodõmõr Korsia noppisid reedel ühe katsevõidu, näidates kõige kiiremat minekut Kuressaare linnakatsel. Tornist lahutab teda vaid 0,5 sekundit. Linnamäe tõdes ralliraadiole antud usutlustes, et auto all olnud rehviga oli kruusalõike päris raske sõita. «Natuke jääb legendi usaldusest puudu, kaotame paar sekundit sinna,» ütles Linnamäe.

Neljandal kohal on Robert Virves (+9,4 sekundit), kes tegi oma teise stardi R5-autoga. Saarlane sõidab Volkswagen Pologa ning kaardilugeja kohal istub Aleks Lesk. Virves tunnistas ralliraadiole, et natuke aega kulub tal veel autoga harjumiseks.

Viies on Raul Jeets ja Andrus Toom (+18,8 sekundit, Škoda Fabia Rally2). Egon Kauril (26,4 sekundit, Volkswagen Polo R5) purunes kolmanda katse alguses rehv ning ta kaotas kiirematele pea 20 sekundit. Neljanda katseda kuuendaks tõusnud pärnakas tunnistas, et laupäeval tuleb minna kivist vett välja pigistama ehk kõrgesse mängu sekkuda saab olema raske väljakutse.

Oma 30. Saaremaa rallile startinud Margus Murakas katkestas juba avakatsel, ta jõudis läbida vaid loetud kilomeetrid, kuniks ütles üles tema Audi S1 protoauto käigukast.

54. Saaremaa ralli üldseis pärast reedeseid katseid:

Foto: Ekraanipilt
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles