JÄRELVAADATAV ⟩ Tartu Bigbank mängis põnevuslahingus TalTechi vastu kaotusseisu võiduks

Postimees Sport
Copy

Tartu Bigbank ja TalTech pidasid Tartu ülikooli spordihoones tasavägise lahingu, kust väljus 3:1 (22:25, 26:24, 27:25, 25:18) võiduga kodumeeskond, kes jätkab Credit24 Meistriliigas kaotuseta.

TalTech alustas võõrsil hästi ja suutis avavaatuse võita, ent Meistrite liigas karastunud Tartu meeskond kallutas seejärel kaks tasavägisemat geimi enda kasuks ning võitis seejärel neljanda geimi juba veenvamalt.

Bigbanki rünnakuid vedasid eelkõige Valentin Kordas ja Martti Juhkami, kes panustasid vastavalt 24 (+14) ja 17 (+9) punkti. Eelmisel hooajal TalTechis kapteni rollis olnud Tamur Viidalepp tõi Tartu kasuks 12 silma (+4).

TalTechi resultatiivseimaks tõusis samuti diagonaalründaja Matej Šmidl 29 punktiga (+8), Kevin Saar lisas 20 punkti (+10).

Blokis olid Bigbanki mehed üle 14 vs 6, 5 blokki pani Viidalepp ja 4 Kordas. Servil lõid tartlased 2 ässa ja eksisid 13 pallingul, TalTechi samad näitajad olid 6 ja 17 (Šmidli kontole kirjutati 6 ässa). Vastuvõtul oli TalTech parem: 60% vs 49%, rünnakuid lahendasid aga paremini Tartu mängijad (43% vs 39%).

Teises tänases kohtumises alistas Leedu klubi Gargzdai Amber-Arlanga 3:1 (25:12, 25:12, 25:19) VK BIOLARS/Jelgava MSG.

Liigatabelit juhib Gargzdai 6 punktiga, sama palju on punkte ka Tartul. Jägnevad 3 punktiga Jekabpils, TalTech, Pärnu VK ja Tallinna Selver.

Enne mängu:

Mõlemal meeskonnal on avavoorust kirjas kolm võidupunkti, kui TalTech alistas 3:0 RTU, siis Bigbank 3:1 Tallinna Selveri.

TalTechi peatreener Janis Sirelpuu usub, et võidetud mäng RTU vastu andis meestele enesekindlust juurde. «Kindlasti annab võit enesekindlust, suutsime seal kaks tasavägist geimi enda kasuks pöörata ja esimest mängu on ikka hea võita. Aga eks meil on palju uusi nägusid ja kokkumängu osas läheb veel aega, et kõik sujuks. Meil tuleb kindlasti nii paremaid kui halvemaid esitusi hooaja jooksul,» leiab Sirelpuu. «Tartul on meist rohkem mänge all, nad on saanud oma asju rohkem lihvida ja mängivad ka kodus.»

Bigbank käis viimati väljakul kolmapäeva hilisõhtul Portugalis, mil saadi Meistrite liiga eelringi kordusmängus Lissaboni Benficalt 1:3 kaotus ja langeti aste madalamale CEV Cupile.

Võrreldes teiste Eesti klubidega on Tartu meeskond tänu eurosarjale saanud rohkem kokkumängu harjutada, ent sellevõrra ka rohkem reisinud ja vähem treenida saanud. Kui palju kasutab peatreener Alar Rikberg TalTechi vastu põhimehi, selgub pühapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles