Lihastes Bjørgen hakkas oma naiselikkuses kahtlema

Postimees Sport
Copy
Therese Johaug ja Marit Björgen (paremal)
Therese Johaug ja Marit Björgen (paremal) Foto: twitter

Norra murdmaasuusataja Marit Bjørgen avaldas enda eluloorammatus «Võitja süda», et tundis end oma sportlikus kehas ebamugavalt.

Bjørgen rääkis Ingerid Stenvoldi kirjutatud raamatus, et sportlaskarjäär tekitas temas sügava trauma. Pidev treenimine muutis Bjørgeni keha sedavõrd muskulaarseks, et ühel hetkel palus suusataja Norra alaliidult luba kanda riideid, mis varjaksid rohkem tema treenitud käsi ja õlgu.

Kõige raskemal hetkel hakkas kaheksakordne olümpiavõitja lausa kahtlema oma naiselikkuses. «Kas peaksin teistsugune välja nägema? Kas olen piisavalt naiselik,» lausus 168 sentimeetri pikkune Bjørgen, kes kaalus toona 70 kilogrammi. Et Bjørgeni muskulaarset keha seostati tihtipeale dopinguga, ei teinud see suusataja elu just kergemaks.

Raamatu «Võitja süda» suurim paljastus puudutas aga 2017. aasta MMi, kus Bjørgen andis keelatud ainete jälgi sisaldanud dopinguproovi. Norralanna suutis siiski FISi veenda, et anaboolne steroid sattus tema kehasse menstruaaltsükli manipuleerimiseks mõeldud ravimiga ning juhtum lõpetati.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles