Kontaveit läheb vastamisi hea sõbraga: Anett on praegu teistsugune mängija

Postimees Sport
Copy
Ons Jabeur (vasakul) ja Anett Kontaveit.
Ons Jabeur (vasakul) ja Anett Kontaveit. Foto: Rob Prange/AFP7 via ZUMA Press Wire

Anett Kontaveit (WTA 20). kohtub neljapäeval Indian Wellsi tenniseturniiri veerandfinaalis tuneeslanna Ons Jabeuriga (WTA 14.). Ta peab eestlannat oma heaks sõbraks ning tunnistas, et Kontaveit on muutunud mängija ja palju enesekindlam.

Kontaveit alistas Eesti aja järgi kolmapäeva varahommikul kaheksandikfinaalis Beatriz Haddad Maia (WTA 115). 6:0, 6:2 ja kohtub järgmises ringis Jabeuriga. Suure tõenäosusega saab tuneeslannast esimene Araabiast pärit mängija, kes pääseb maailma esikümnesse. Järgmise nädala edetabelis prognoositakse talle tõusmist kümnendale kohale, millega pole seni hakkama saanud ükski araablanna ega araablane.

Kontaveit ja Jabeur on seni väljakutel kohtunud kolmel korral, neist korra on peale jäänud eestlanna. Viimati mängiti teineteise vastu augustis Cincinnati avaringis, toona võitis 6:2, 4:6, 7:5 Jabeur.

«Oodata on väga rasket matši. Viimati mängisime Cincinnatis, kuid tunnen, et Anett on praegu teistsugune mängija, ta on enesekindlam. Ta mängib uskumatult,» avaldas Jabeur Kontaveidile tunnustust, vahendas WTA koduleht.

Kontaveit võitis mõne nädala eest Tšehhis toimunud WTA 500 turniiri, Indian Wells kuulub WTA 1000 kategooriasse. Jabeur jälgis oma sõbra triumfi Euroopas. «Vaatasin teda, kui ta Ostravas tiitli võitis. Pean oma mängu mängima, tuleb ka mängurütmi muuta,» avaldas ta mõne nüansi eesootavast matšist.

«Ausalt, ma püüan platsil lõbutseda. Ta on mänginud nii hästi ja alistanud kõik vastased. Ta on uskumatu mängija ja sõber. Ta on tõesti väga hea sõber. Sellest tuleb suur lahing, ükskõik, mis juhtuma hakkab, annan endast parima. Võitku kumb tahes, mul on tema pärast väga hea meel,» ütles Jabeur lõpetuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles