Evans ei usu, et tal õnnestus Ogier surve alla panna. Prantslane panustabki vasturünnakule

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Elfyn Evans.
Elfyn Evans. Foto: Enric Fontcuberta

Kataloonia rallit on kõige teravamalt alustanud Toyotaga kihutav Elfyn Evans, kelle edumaa lähima jälitaja Thierry Neuville'i ees on pärast kolme katset 7,9 sekundit. Mis aga veelgi olulisem – hetkeseisuga edestab britt 12,6 sekundiga ka Sebastien Ogier'd ning kui võidukihutamine sellises järjestuses ka lõppeks, oleksid Evansi MM-tiitli šansid Monzas veel (õrnalt) elus. 

Seda, et Evans ei kavatse MM-tiitli osas võitluseta alla anda, tõestas ta kohe 20 km pikkusel avakatsel, kui oli lähimatest konkurentidest üle viie sekundi kiirem. «See oli hea katse. Mõnes kohas olin ettevaatlik, aga siis leidsin hea rütmi. Mõned kohad olid täitsa piiri peal, ent üldiselt sõitsin sujuvalt,» vaatas britt Vilaplana katsele tagasi. 

Teisel katsel, mis oli Kataloonia ralli kontekstis uus, Evans enam sellist üleolekut ei näidanud, sõites Neuville'iga välja sama aja. «Mu legend polnud päris täpne, lisaks ei saanud ma rehve nii soojaks kui tahtnuks, mistõttu oli alguses paar libedat kohta,» jätkas Evans. 

Kuigi tiitlikonkurentsi silmas pidades on algus soodne, annab Evans endale aru, et praegu on vara millegi üle mõelda või üldse pikemaid plaane teha. «Vara veel, sest palju võib veel muutuda. Pärastlõunal on juba teised tingimused. Peame andma endast parima,» lausus ta.

Kolme katsega Evansile 12,6 sekundit kaotanud Ogier oli reedel lõunapausil konkreetne: «Peame [tema kiirusele] reageerima,» sõnas prantslane, kes oli sarnaselt Neuville'ile ja Ott Tänakuga kimpus alajuhitavusega. «Suurtel kiirustel peab olema enesekindlust, muidu kaotad sekundeid. Olen võtnud veidi ettevaatlikult, aga peame nüüd kuskilt juurde panema.»

Kolmas Toyota mees Kalle Rovanperä hoiab kolme katse järel viiendat kohta, kaotades Evansile 18 sekundiga. Temagi oli kimpus alajuhitavusega ning kasutas neid katseid, et sellega paremini toime tulla. «Mõni suudab sellega paremini hakkama saada, kuid mulle ei meeldi alajuhitavus üldse. Püüan lihtsalt õppida, kuidas sellega toime tulla,» kostis noor soomlane. 

«Varem olen neid katseid nautinud ning kui auto töötaks, siis oleksidki need nauditavad. Praegu see nii pole. Peame leidma parema tasakaalu ning õppima, kuidas nende rehvidega sõita,» sõnas Rovanperä.

Neljanda Toyota mehe Takamoto Katsuta jaoks lõppes Kataloonia ralli juba avakatsel, kui jaapanlane sõitis katse lõpus kitsal asfaltteel teepiirdesse ja lõhkus auto vasakpoolse esivedrustuse.

Ralli üldseis reede lõunal:

Foto: EWRC
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles