Aastalõputurniirilt välja puksitud Jabeur soovis Kontaveidile õnne ning võttis eestlanna vabanduse vastu

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Ons Jabeur (vasakul) ja Anett Kontaveit on omavahel head sõbrannad, mistõttu mingit viha või kadedust nad omavahel ei tunne.
Ons Jabeur (vasakul) ja Anett Kontaveit on omavahel head sõbrannad, mistõttu mingit viha või kadedust nad omavahel ei tunne. Foto: Rob Prange/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Kui eestlased rõõmustavad praegu Anett Kontaveidi üle, kes kindlustas koha WTA aastalõputurniiril, kuhu on asja vaid tänavuse aasta kaheksal kangemal tennisistil, siis Tuneesias valatakse praegu ilmselt pisaraid.

Nimelt puksis Kontaveit Transilvaania Openi triumfiga aastalõputurniirilt välja sealse esinumbri Ons Jabeuri. Kuna valgepallurid on omavahel aga väga head sõbrannad, siis mingit viha ega kadedust tuneeslanna Kontaveidi edu üle ei tunne ning soovis talle Mehhikos edu. 

«Palju õnne Anett, sa tõsiselt väärisid seda kohta. Ja ka seda kleiti,» kirjutas Jabeur ühismeediasse ning viitas nõnda oma paari päeva tagusele säutsule, kus ta lubas oma avatseremooniaks planeeritud pidukleidi eestlannale anda.

Kontaveit palus oma võidukõnes sealjuures ka Jabeurilt vabandust. «Anna andeks, Ons, et ma seda sulle tegema pidin. Ootan väga juba järgmist aastat, kus meil õnnestub loodetavasti mõlemal sinna kvalifitseeruda,» sõnas eestlanna. 

Jabeur võttis vabanduse kärmelt vastu, kuna tegelikult õnnestub temalgi juba tänavu eliitturniiri õhku nuusutada. «Vabandus vastu võetud, aga näeme ikkagi Guadalajaras, sest ma tulen varumängijana ikkagi kohale!» kirjutas ta. 

Ent lisas mõned hetked hiljem humoorikalt pildi, mis ütleb rohkem, kui tuhat sõna...

«Samal ajal oma mõtetes,» kirjutas Jabeur naerdes juurde. 

Aastalõpu turniirile on asja tänavuse hooaja kaheksal paremal tennisistil, kuid kuna maailma esireket Ashleigh Barty on hooajale juba hoone alla tõmmanud, sõidab 10.–17. novembrini toimuvale turniirile ka üheksandal real paiknev Kontaveit.

Aastalõputurniiri osalejad:

Arõna Sabalenka (Valgevene)

Barbora Krejčíková (Tšehhi)

Karolína Plíšková (Tšehhi)

Maria Sakkari (Kreeka)

Iga Świątek (Poola)

Garbiñe Muguruza (Hispaania)

Paula Badosa Gibert (Hispaania)

Anett Kontaveit (Eesti)

***

Varuvõistlejad: Ons Jabeur (Tuneesia) ja Anastasia Pavljutšenkova (Venemaa)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles