Murettekitav märk: Maik-Kalev Kotsar sai vigastada kõige ohtlikumast kohast

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Maik-Kalev Kotsar Hamburgi särgis.
Maik-Kalev Kotsar Hamburgi särgis. Foto: eurocupbasketball.com

Tänavusel hooajal ühe paremasse hoogu jõudnud Maik-Kalev Kotsarit tabas tagasilöök. Eilses korvpalli EuroCupi mängus sai viga tema parem õlg. Teisel poolajal meie mees platsil ei käinudki. 

Sündmused rullusid lahti Kotsari koduklubi Hamburgi Towersi eurosarja esimese võiduga lõppenud kohtumise avapoolaja lõpus. Meie mees tegi viimastel sekunditel Panevežyse Lietkabelise mängijale Karolis Giedraitisele korralikult survet, mille tulemusel lõigati pall vahelt. Kontakt oli aga pigem minimaalne, olukord tundus täiesti süütu. 

Pärast pikalt pausilt naasmist oli aga näha, et Kotsari õlal hoiti jääkotti. Teisel poolajal Eesti koondise tsenter enam platsile ei tulnudki ning lõpuvile järel võitu tähistades hoidis ta puntratantsu teinud tiimikaaslastest selgelt eemale. 

Vigastuse tõsidus pole praegu veel selge. Hamburgi klubi pressiesindaja ütles Postimehele, et Kotsarit ootab homme magnetresonantstomograafia ehk MRT uuring.

Praegu jääb vaid loota, et tegemist on ehmatusega. Ent minevikku vaadates leidub põhjust muretsemiseks. Esimest korda oli Kotsaril õlaga probleeme aastaid tagasi, veel kodumaal mängides, mil liigesest tuli välja vasak õlg. Sama kordus parema poolega USA ülikoolikorvpalli viimase aasta kevadel. Probleemi parandamiseks läks tarvis operatsiooni. 

«Õlg läks liigesest välja hooaja eelviimasel treeningul. Esimesed kuu aega või natuke rohkem tuleb õlg kaelas käia. Arvatavasti mai alguseks saan käe liikuma, kuu lõpus võiks juba korvpalliplatsil olla. Õnneks läks täpselt nii, et praegu keegi niikuinii korvpalliga ei tegele,» rääkis Kotsar 2020. aasta märtsi lõpus Postimehele.

Taastumisele kulus kogu suvi ja tükikest ka sügisest. Tol ajal Hamburgis profikarjääri alustanud Kotsar jäi kaudselt õlavigastuse tõttu eemale ka novembri lõpus peetud EM-valikmängudest. Suure koormuse tõttu soovis riske vältida nii mängija ise kui ka klubi.

«Õlaga on kõik väga hästi. Eks sellega tuleb nüüd enam-vähem eluaeg eriharjutusi ja tööd teha. Aga ei sega mängimist ega treeninguid,» ütles Kotsar mullu oktoobris, veidi enne Saksamaa kõrgliiga hooaja algust. 

211-sentimeetrise tsentri lõikusest on seega möödunud umbes poolteist aastat. Pöidlad pihku, et mure poleks liialt tõsine. Meenutame, et Eesti koondis koguneb novembri viimasel nädalal esimesteks 2023. aasta MM-valikmängudeks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles