Maailma teine reket alustas WTA finaalturniiri šokeerivalt kindla kaotusega: läksin emotsionaalselt sassi

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Arina Sabalenka.
Arina Sabalenka. Foto: Francisco Guasco/EPA/Scanpix

Naiste tennise aastalõputurniiri esimene alagrupivoor lõppes üllatavalt ühepoolse partiiga: Paula Badosa (WTA 10.) alistas 6:4, 6:0 Arina Sabalenka (WTA 2.). 

Füüsiliselt võimas Sabalenka alustas kohtumist endale omaselt hoogsalt ning pääses pärast esimest servimurret 4:2 juhtima. Siis aga kõik muutus...

Kenasti mängu sisse saanud Badosa valitses kogu ülejäänud kohtumist. Sabalenka ei võitnud enam ainsatki geimi, kaotades avaseti 4:6 ja teise kuivalt 0:6. Mäng kestis kokku vaid 77 minutit. 

«Alustan tihti hästi. Aga pärast oma servi kaotamist olin endas väga pettunud ja läksin emotsionaalselt täiesti sassi. Ma ei suutnud sellest kuidagi üle saada ja mängu tagasi sisse saada,» kirjeldas Sabalenka ootamatut pööret. «Olen väga pettunud.»

Badosa kirjeldas otsustavaid momente nõnda: «Jäin alguses võib-olla veidi liialt ootama, ma ei tahtnud eksida. Mõnikord kui jääd [keerulistele] oludele liialt mõtlema, tuleb veel rohkem apse sisse. Pidin end kokku võtma. Ma polnud rahul oma serviga.

Ütlesin endale, et pean agressiivsust tõstma, sest vastane on väga agressiivne. Tahtsin talle vastata tema enda relvaga. Näha, kuidas see töötab. See plaan võinuks minna mõlemat pidi. Õnneks tuli minu kasuks.»

23-aastane hispaanlanna tunnistas, et tegi küll väga hea esituse, ent pilvedesse ei tasu veel tõusta. Järgmisena ootab teda ees Maria Sakkari, kes alistas avamängus kindlalt Iga Swiateki.

Täna jätkuvad mängud teises alagrupis. Kell 22 tuleb platsile Anett Kontaveit, kes kohtub Karolina Pliškovaga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles