Halvad mälestused murdsid platsil nutma puhkenud Swiateki: tunnen häbi

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Iga Swiatek.
Iga Swiatek. Foto: ULISES RUIZ/AFP/Scanpix

Tennise aastalõputurniiri teise alagrupi, Chichen Itza esimeses mängus alistas Maria Sakkari (WTA 6.) kindlalt 6:2, 6:4 Iga Swiateki (WTA 9.). Kaotusega leppima pidanud poolatar puhkes lõpu eel ootamatult nutma. 

Emotsiooni said Swiatekist võtu teise seti 4:5 ja geimi 0:40 kaotusseisust. Tal läks enda kogumiseks aega, teenides kohtunikult isegi mängu viivitamise eest hoiatuse. Kohtumine jätkus, kuid tema servitõrje lendas kohe võrku ja mäng oligi läbi.

«Olin väljakul väga stressis. Mul oli raske mõista, miks asjad ei õnnestu, sest treeningud läksid päris hästi. Kui andsin avasetis oma servi käest, muutus mu meeleolu täielikult. Mulle meenusid kohe Ostrava ja Prantsusmaa lahtiste turniirid, kus Sakkari mind maha murdis. Mulle hakkasid sähvatama mälestused neist mängudest,» tunnistas Swiatek. 

Matšpalli eel juhtunut kirjeldas ta nii: «Olin lihtsalt vihane. Ma ei suutnud stressiga toime tulla. Ma kipun unustama, et mul on veel aega õppida – mängin aastalõputurniiril ju alles esimest korda. Mõnikord on okei ka kaotada, aga see võib meelest minna. Samas on iga mäng mulle väga tähtis. Tunnen pisut häbi, et olin nii kehval tasemel. Olen kurb.»

Swiateki jaoks pole aga midagi kadunud. Neljaliikmelisest alagrupist pääsevad poolfinaali kaks parimat. Chichen Itza avaringi teises mängus alistas Paula Badosa kindlalt Arina Sabalenka.

Täna jätkuvad lahingud Teotihuacani alagrupis. Anett Kontaveit kohtub kell 22 Karolina Pliškovaga. Mõlemal on tabelis kirjas võit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles