Rajal Bolšunoviga kokku sattunud Soome suusaäss süüdistas venelasi vassimises

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Aleksandr Bolšunov ees ja Iivo Niskanen tema järel.
Aleksandr Bolšunov ees ja Iivo Niskanen tema järel. Foto: Gian Ehrenzeller/EPA/Scanpix

Murdmaasuusatamise hooaeg hakkab saabuma ning tõsiste võistluste eel liigub erinevaid külajutte. Näiteks soomlaste äss Iivo Niskanen avastas, et Venemaa leer on parajalt pada ajanud. 

Eelkõige puudutab see viimase kahe hooaja MK-sarja valitsejat Aleksandr Bolšunovi. Idanaabrite suusastaari hooajaks ettevalmistus on kulgenud üle kivide ja kändude. Ta käis umbes kuu tagasi lõuaoperatsioonil, millest taastumine pidi võtma kõvasti aega ja energiat. 

«Treeningud mööduvad väga harva ainsagi probleemita. Eriti halb on olukord Sašaga. Samas võin öelda, et kui selline asi juhtunuks jaanuaris, saanuks ma südamerabanduse,» kommenteeris Venemaa suusaliidu president Jelena Välbe oktoobri lõpus. 

Niskanen oli Bolšunovi seisust samuti kuulnud vaid läbi meedia. Selle nädalavahetuse esimesteks startideks valmistuv soomlane sai aga konkurendiga ootamatult rajal kokku. Ja teda tabas üllatus. 

«Olles neli pikka päeva Olosel treeninud, pole ma näinud, et Bolšunovil midagi viga oleks. Ta liigub täpselt sama nobedalt nagu varem, kõik on normaalne. Ta jõuaks Soome meistrivõistlustel kenasti esiviisikusse,» naeris Niskanen kodumaa meediaga suheldes. 

«Varasemalt kuuldust jäi mulje, et ta suudab vaevu kõndida. Aga asi on sellest kaugel.»

Sel nädalavahetus alustavad nii mõnedki tippsõitjad hooaega Soomes Olosel ja Vuokattis peetavatel võistlustel. MK-sari tõmmatakse käime kahe nädala pärast Rukal. Praeguse info järgi Bolšunov veel lähiajal rajale ei tule. Igati mõistetav, sest põhifookus püsib veebruaris peetaval Pekingi olümpial. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles