BLOGI Muguruzale alla vandunud Kontaveit pääses ikkagi alagrupi võitjana poolfinaali

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Rob Prange

Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 8.) pidi WTA aastalõputurniiri viimases kohtumises tunnistama hispaanlanna Garbine Muguruza (WTA 6.) 6:4, 6:4 paremust. Kuna päeva esimeses kohtumises triumfeeris aga Karolina Pliškova, pääses eestlanna ikkagi alagrupi võitjana poolfinaali. Kohtumise käekäiguga saab pikemalt tutvuda allolevas blogiaknas.

Enne mängu:

Kontaveidil on aastalõputurniirilt ette näidata kaks võitu, mistõttu on ta kindlustanud ka koha poolfinaalis. Muguruza saldo seevastu on 1–1, avamängus kaotas ta Karolina Pliskovale, ent alistas seejärel Barbora Krejcikova. 

Kuigi Kontaveidi jaoks täna midagi otseselt mängus pole – peale edetabelipunktide ja auhinnaraha – lubas Eesti esireket kohtumist täie tõsidusega võtta. «Ma tahan alati võita, kui väljakule astun. Sellises mängus kergemalt võtmine pole see viis, kuidas mina asju ajan,» sõnas eestlanna pärast Pliškova alistamist.

Muguruzal seevastu on asju, mille nimel mängida rohkem kui veel. Esimene neist on mõistagi poolfinaalkoht, kuid teine oleks revanš hiljutise allajäämise eest. 

«Mängisime viimati Moskvas ning seal ei suutnud ma end parimast küljest näidata. Seetõttu ei mäletagi ma sellest matšist midagi, kuna polnud tunnet, et oleksin hästi mänginud. Suutsin enda võimalused elus hoida, ent Kontaveit on minu viimane väljakutse siin alagrupis. Pean hästi valmistuma, sest ta mängib lihtsalt suurepäraselt ja enesekindlalt,» lausus Muguruza pärast teist kohtumist.

Omavahelised duellid: Muguruza 2, Kontaveit 2

2021. aasta Moskva turniiri veerandfinaal: 1:6, 1:6

2017. aasta Prantsusmaa lahtiste teine ring: 6:7(4), 6:4, 6:2

2017. aasta Stuttgardi turniiri kolmas ring: 6:2, 6:7(1), 1:6

2016. aasta Austraalia lahtiste avaring: 6:0, 6:4

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles