Tuntud ralliajakirjanik: kui Hyundai vastu pidas, oli Tänak konkurentsitult kiireim

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Ott Tänak ja Martin Järveoja Kataloonia rallil.
Ott Tänak ja Martin Järveoja Kataloonia rallil. Foto: Nikos Katikis via www.imago-images.de/SCANPIX

Suurbritannia autospordiportaal Goodwood Road & Racing järjestas lõppenud MM-ralli hooaja 10 paremat pilooti. Ott Tänak platseerub viiendal real. 

Tunamullune maailmameister asetati täpselt samale positsioonile, nagu lõpetas ta ka aasta kokkuvõttes. Kuigi tulemus polnud ootuspärane, sai Tänak kuulsalt ralliajakirjanikult David Evansilt kiita. Mis siin salata, meie mehel oli üsna õnnetu hooaeg. 

«Kas me usume õnne? Kui vastus on jah, siis peate nõustuma, et Tänaku hooaega defineerib ebaõnn,» alustab Evans. «Jamad algasid juba Monte Carlost, kus ta pidi kahe rehvipurunemise tõttu võistluse pooleli jätma.»

Ajakirjanik jätkas: «Järgnesid vedrustuse probleemid Portugalis ja Sardiinias, mis eestlase põhimõtteliselt tiitlikonkurentsist kukutasid. Lisaks ei hakanud Keenias alanud vihmasajus tööle Hyundai kojamehed, mis tõestas taas i20 masina kehva töökindlust. Lõpuks tõmbas ta MM-tiitlile lõplikult vee peale kodusel rallil oma veaga. Aga 2019. aasta tšempion väärinuks 2021 hooajalt palju enamat. 

Enne viimast etappi – kust ta puudus isiklikel põhjustel – oli Tänak võitnud kõige rohkem kiiruskatseid. Keegi ei jõudnud talle isegi lähedale. Monza ralli eel oli ta konkurentidest võitnud rohkem kui kümme kiiruskatset. Kui auto ja Pirelli rehvid kiirusele vastu pidasid, oli Tänak kõigist nobedam. Tema võimas Artic Rally triumf oli hooaja üks tipphetki. Hispaania rallil katkestamine pani Tänaku hooajale sümboolse punkti.»

Loe ka: 
Ralliajakirjanik: lööge arvud kokku, Tänak on tänavuse hooaja kiireim mees

Evansi koostatud esikümne teise poole moodustavad Craig Breen, Esapekka Lappi, Andreas Mikkelsen, Takamoto Katsuta ja Oliver Solberg. Eestlase ette jäävad Thierry Neuville, Kalle Rovanperä, Elfyn Evans ja Sebastien Ogier. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles