Absurd? Aasta tagasi karjääri lõpetanud Zopp tõusis Eesti esireketiks

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Jürgen Zopp.
Jürgen Zopp. Foto: Raul Mee

Eelmise aasta detsembris otsustas Jürgen Zopp profitasemel kodinad kokku pakkida ning taanduda ATP-karussellilt. Sellele vaatamata õnnestus tal selle nädala alguses avaldatud värskes meeste tennise edetabelis tõusta nelja koha võrra ning kerkida tagatipuks ka Eesti esireketiks.

Asja konks on aga maetud koroonaviirusest tingitud ATP edetabeli eripärasse. Nimelt kui naiste WTA-konkurentsis olid tänavu paljudel kasutada punkte nii 2019. kui ka 2020. aastast, siis meestel otsustati säilitada konkreetselt 50 protsendi eelmise turniiri punktidest.

Seega, kuigi ATP edetabelis 794. kohale tõusnud Zopp vahepeal punkte teeninud pole, siis vahepeal temast tükk maad eespool olnud Kristjan Tamme jaoks läksid nädalavahetusega kaotsi üle-eelmise aasta Monastiri turniiri punktid, mille tulemusena pudenes ta 107 kohta tahapoole 841. tabelireale.

Kusjuures, analoogsel põhjusel püsib tabelis jätkuvalt kõrgel 16. positsioonil ka Šveitsi tenniselegend Roger Federer. Nimelt eelmisel aastal Wimbledoni turniiri ei toimunud, mistõttu on 20-kordsel slämmitšempionil jätkuvalt ette näidata 2019. aasta finaalipunktid.

Seda hoolimata asjaolust, et šveitslane pole tänavu vigastuse tõttu eriti väljakul käinud. Alles hiljuti kinnitas Federer ka Itaalia Sky Sportsile, et uue aasta esimesel suure slämmi turniiril Austraalias teda kindlasti ei näe. Küll loodab ta platsile naasta hooaja teises pooles. 

«Olen mõistagi pettunud, kuid ma ei kiirusta. Pole väga vahet, kas tagasi tulla 40-, 41-, või 42-aastasena, tähtis on tagasi tulla. Olen õnnelik isa. Ja mul on hea meel, et ma saan varsti taas autot juhtida,» sõnas viimati tänavu Wimbledonis reketi kätte võtnud Federer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles