Saksamaa peatreener raputas endale tuhka pähe ja selgitas lõpusekundite segadust

Karl Mihkel Eller
Copy
Gordon Herbert.
Gordon Herbert. Foto: fiba.basketball

Saksamaa korvpallikoondise peatreener Gordon Herbert tunnistas pärast MM-valiksarja kohtumise 66:69 kaotust Eestile, et võtab kogu vastutuse enda kanda ning tunnistas, et otsustavatel sekunditel ei olnud neil õnne.

«Võtan endale kogu vastutuse kaotuse eest. Olime teatud piirini kaitses head, andsime neile liiga palju kolmepunktiviskeid. Rünnakul jäime hätta visetel ja söötude andmisega,» ütles kanadalasest juhendaja pressikonverentsil.

Lisaks tegi 62-aastane treener kummarduse Eesti meeskonnale, kes tegi väga hea esituse. «Annan neile au, nende visketabavus oli eriliselt hea ja nad võitlesid kõvasti. Meie jaoks oli mäng pettumus. Teise poolaja algus oli meie jaoks raske, kaotasime mõned mängijad, kuid vahetusmehed aitasid meid tagasi mängu.»

Herbert tunnistas, et viimastel sekunditel ei õnnestunud nende taktikalised käigud. Saksamaa ajakirjanikud uurisid, miks otsustati pärast viimast time-outi minna püüdma kahte punkti, mitte kaugviset.

«Tegelikult oli plaan saada kolm punkti, mängisime Robin Benzingi peale. Kaks meest läksid aga talle peale ja Chris (Sengfelder – toim) oli korvi all vaba, pall söödeti talle. Hiljem läks meil liiga kaua aega, et eestlastele viga teha,» kommenteeris Herbert eestlaste südikat mängu otsustavatel hetkedel.

Kogenud treener ei minetanud usku oma meeskonda ning pühapäeva tuleb oluline mäng Poolaga. «Et jõuda ihaldatud eesmärgini tuleb vahel üle elada rasked olukorrad. See teeb meid tugevamaks ja usun, et meeskond saab sellest aru. Täna polnud küll tulemus, mida soovisime, aga peame edasi minema.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles