Euroopa tippliiga tahab muuta koroonaviiruse vaktsiini sportlastele kohustuslikuks

Postimees Sport
Copy
Serie A jalgpallimäng. Foto on illustratiivne.
Serie A jalgpallimäng. Foto on illustratiivne. Foto: Marco Iacobucci / IPA / Scanpix

Itaalia jalgpalliliit tahab muuta koroonaviiruse vaktsiini profimängijate jaoks kohustuslikuks, kirjutas Itaalia ajaleht Gazzetta dello Sport. Alaliidu president Gabriele Gravina kinnitas, et see on üks valikutest.

Euroopa tugevuselt neljandas jalgpalliliigas Serie A plaanitakse koroonavaktsiin muuta mängijatele kohustuslikuks. «Me uurime seda võimalust. Kui koroonanäitajad ei garanteeri enam jalgpalli ohutust, siis palume valitsuselt kohest abi, näiteks nagu käituti kooliõpetajatega,» ütles Gravina Gazzetta dello Sportile, viidates uudisele, et alates 15. detsembrist peavad Itaalias olema vaktsineeritud kõik haridustöötajad.

Praegustel andmetel Euroopa tugevuselt neljandas jalgpalliliigas on neli kuni viis protsenti neid mängijaid, kes on saanud küll vaktsiinisüsti, kuid paraku on kaitsepookimine tehtud vaktsiiniga, mis ei ole saanud Euroopa Liidu heakskiitu. Sarnase probleemiga on hädas näiteks Venemaa suusatajad, kes pääsesid MK-sarja avaetapile läbi raskuste.

Gravina toonitas, et vaktsineerimata mängijad on n-ö riietusruumis väga suur risk. «Me oleme aja jooksul teinud palju ohverdusi ja me ei tohiks üle elada järjekordset fiaskot,» lisas alaliidu juht.

Serie A-s on praegu mängitud 13 vooru, tänavu peetakse mänge kuni 22. detsembrini, mil ootab ees talvepuhkus kuni 6. jaanuarini. Liigat juhib Napoli (32 p), järgnevad AC Milan (32), Milano Inter (28) ja Atalanta (25).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles