Iisraeli korvpallikoondis täienes Eestiga mänguks Euroliiga mängijatega

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
John DiBartolomeo on tänavu Euroliigas visanud keskmiselt 2,1 punkti.
John DiBartolomeo on tänavu Euroliigas visanud keskmiselt 2,1 punkti. Foto: Philippe Ruiz via www.imago-images.de/Scanpix

Sarnaselt Eestile alustas Iisrael 2023. aasta korvpalli MM-valiksarja võidukalt. Tallinnasse saabuti aga veelgi tugevamas rivistuses. Vähemalt paberil. 

Samal ajal kui Eesti murdis neljapäeval võõral väljakul 69:66 maha Saksamaa, alistas Iisrael kodus 69:61 Poola. Homme lähevad võitjad kell 19 vastamisi Saku suurhallis. 

Kuna nädala lõpus peeti Euroliigas 12. mänguvoor, siis Tel Avivi Maccabi mängijatel polnud võimalik koondist esindada. Tallinnasse lendas aga sealt satsist kaks pallurit, tagamees John DiBartolomeo ja suur äär Roman Sorkin. 

Tõsi, Euroliigas on mõlemad statistid, ent kodustel meistrivõistlustel jagub minuteid korralikult. DiBartolomeo on Iisraeli kõrgliigas keskmiselt 18 minutiga visanud 7 punkti. Sorkini samad näitajad on 24 ja 9,7. 

Võidumängus Poola vastu vedasid Iisraeli kogenud tegijad. 33-aastane Gal Mekel ja kaks aastat noorem Jake Cohen viskasid võrdselt 11 silma. Sama palju skooris ka korvi all müttav Tomer Ginat, tema noppis lisaks 11 lauapalli. 

Neljapäeval tegi Iisraeli peatreenerina debüüdi Guy Goodes. «Peamine on võiduga alustada, vahet pole, kas see tuleb ilusa või koleda mänguga. Läheme Eestisse sama sihiga. Nad võitsid Saksamaad, nii et ees ootab raske väljakutse,» sõnas 50-aastane juhendaja enne äralendu Tallinna. 

Muide, Iisrael jäi Poola vastu seitsme minutiga 4:19 kaotusseisu. Sellele vaatamata suudeti kohtumine üsna kindlalt võita. Teisel neljandikul hoiti vastased kuue silma peal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles