FOTO ⟩ Kolm aastat tagasi Raplas «tsirkust» teinud mängijast räägitakse NBAs MVP-kontekstis

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
LaMelo Ball on tänavu visanud keskmiselt 20 punkti, jaganud 8,3 resultatiivset söötu ja noppinud 7,7 lauapalli.
LaMelo Ball on tänavu visanud keskmiselt 20 punkti, jaganud 8,3 resultatiivset söötu ja noppinud 7,7 lauapalli. Foto: Stacy Revere/AFP/Scanpix

Värvika pereisa LaVar Balli üle on palju nalja heidetud, kuid tema kaks poega mängivad korvpalli kõige kõrgemal tasemel. Eriti eredalt on õitsele puhkemas noorem, LaMelo. 

Kas mäletate, et 2018. aastal külastas LaVari kokku pandud JBA-nimeline korvpallipunt Eesti väikelinna? «Ballide kossutsirkus kostitas Rapla publikut korvidesajuga,» kirjutas Postimees kolm aastat tagasi.

Tõsisest korvpallist oli muidugi asi päris kaugel, sest kaitsemäng puudus, ent mõned ilusad tabamused siiski sündisid. JBA alistas lõpuks Rapla 135:123. 

Toona 17-aastane LaMelo müttas platsil 40 minutit ning viskas identselt Rain Veidemaniga 38 punkti. Tõsi, eestlane sai mänguaega enam kui poole vähem. 

LaMelo Ball 2018. aastal Raplas. 
LaMelo Ball 2018. aastal Raplas. Foto: Raul Mee

Nagu ka Postimehe pealkiri reetis, oligi tegemist pigem tsirkusega. Kuigi LaVar arvas teisiti – ja väljendas seda ka valjuhäälselt –, ei paistnud rinnalt palle korvi tõuganud LaMelol toona eriti üleliia suurt potentsiaali. Tagantjärele võib aeg öelda, et õigus oli isal!

Hooajal 2019/20 karastus LaMelo Austraalia kõrgliigas Illawarra Hawksis, visates keskmiselt 17 punkti mängus. Mullu sügisel korjas Charlotte Hornets noormehe NBA draftis üles suisa kolmandana. Tabati märki, ta valiti hooaja parimaks kollanokaks. 

Debüüthooajal ookeani taga viskas 201-sentimeetrine mängujuht 15,7 punkti, jagas 6,7 resultatiivset söötu ja noppis 5,9 lauapalli. Tänavu on kõik näitajad veel mõne protsendi võrra tõusnud. Viimases mängus põrutas LaMelo kaotusmängus Milwaukee Bucksi vastu karjääri rekordit tähistavad 36 silma. 

LaVar Ball on enda poegadesse alati uskunud. 
LaVar Ball on enda poegadesse alati uskunud. Foto: Raul Mee

Pärast seda avaldati NBA kodulehel artikkel, kus 20-aastasest pallurist räägitakse esimest korda kõige väärtuslikuma mängija ehk MVP-kontekstis. Jah, LaMelot võrreldakse Stephen Curry, Kevin Duranti, Giannis Antetokounmpo ja teiste korvpalli superstaaridega. 

«Ta on fantastiline mängija. Täielik õnnistus, et ta meie võistkonda kuulub. Tal pole mingisugust hirmu NBA tipp- või meistermeeskondade vastu. Ja ta läheb järjest paremaks. Me näeme praegu vaid jäämäe tippu. Seda poissi ootab ees väga ere tulevik,» polnud Hornetsi peatreener James Borrego kiitusega kitsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles