BLOGI Sildaru jättis konkurendid MK-etapi kvalifikatsioonis selja taha

Postimees Sport
Copy
Kelly Sildaru stiilinäide rennisõidus.
Kelly Sildaru stiilinäide rennisõidus. Foto: Graeme Murray / Red Bull Content Pool

Möödunud nädalavahetusel USAs Steamboatis toimunud Big Air hüpete MK-etapil esimesena finaali ukse taha jäänud Kelly Sildaru tegi täna Copper Mountainis vigade paranduse, kui edenes rennisõidus finaali parima tulemusega. 

Sildaru kindlustas finaalipääsu kohe avalaskumisega, millega teenis 89,75 punkti. Kuigi koht reedeses finaalis oli sellega kindel, otsustas eestlanna sooritada ka teise laskumise, mille eest teenis 83,75 punkti, mis oli vooru kolmas tulemus. 

Sildarule järgnesid rennisõidu valitsev maailmameister Ailing Eileen Gu (Hiina), kes pärast avalaskumise kukkumist suutis teises sõidus teenida 88 punkti. Kvalifikatsiooni kolmanda tulemuse eest hoolitses 31-aastane ameeriklanna Brita Sigourney. Pyeongchangi olümpiapronks sai teises voorus 84,25 punkti.

Kokku pani ennast kvalifikatsioonis proovile 32 naist, kellest viimasena ehk kaheksandana edenes reedesesse finaali hiinlanna Kexin Zhang (81,25). 

Rennisõidu kvalifikatsiooni 12 paremat.
Rennisõidu kvalifikatsiooni 12 paremat. Foto: FIS

Enne võistlust:

Tänavuse MK-hooaja esimestele rennisõidu võistlustele on ennast üles andnud 34 sportlast: Kelly Sildaru teeb oma etteaste 30ndana, kuigi eestlanna rinnanumber on hoopis 21.

USAs on kohal praktiliselt kõik ala suurimad staarid, eesotsas hiinlannast valitseva maailmameistri Ailing Eileen Gu, briti Zoe Atkini ja kanadalannade Rachael Karkeri ja Cassie Sharpe'iga. 

Rennisõidus võistles Sildaru viimati 2020. aasta jaanuaris, kui osales X-mängudel. Tema MK-sarja viimane start jääb aga koguni 2019. aasta märtsisse, kui ta tuli USAs Mammoth Mountain Resortis toimunud MK-etapil Sharpe'i (95,60) järel 87,40 punktiga teiseks. Kuu aega varem Park Citys toimunud MMil oli olukord aga vastupidine: seal triumfeeris 95,00 punktiga Sildaru, kellele järgnesid Sharpe (94,40) ja ameeriklanna Brita Sigourney (90,60).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles