BLOGI JA GALERII ⟩ Flora alistati suluseisust löödud väravast, lõpus jäeti eestlastele andmata ka penalti

Christopher Krutto
Copy

Tallinna FC Flora jalgpalliklubi pidi täna tunnistama võõrsil Konverentsiliigas belglaste Genti 0:1 paremust.

Avapoolajal haaras Gent initsiatiivi oma kätte, kuid oli näha, edasipääsu juba kindlustanud Belgia klubi jaoks midagi suurt täna mängus ei olnud ja seetõttu hoiti mängutempot madalal. Flora oli omakorda hädas söödutäpsusega ja rohkelt tehti lihtsaid eksimusi. Avapoolaja lõpuks leitsid rohevalgete söötudest sihtmärgi vaid 67 protsenti. Kusjuures kogu alagrupifaasi peale on Flora keskmine näitaja tunduvalt kõrgem, pea 77 protsenti. Seetõttu ei õnnestunud rohevalgetel vastastele liigset peavalu avapoolajal tekitada.

Teisele poolajale tulid Genti mängijad teistsuguse häälestatusega ning liigutasid palli kiiremini. 51. minutil mängiti Flora kaitseliini taha jooksu 30-aastane ründaja Gianni Bruno, kes palli ka postipõrkest sisse lõi. Kuigi juba esmapilgul oli näha ja ka hiljem kordustest sai kinnituse, et Genti ründeäss oli suluseisus, jättis rootslasest väljakukohtunik Kasper Sjöberg selle andmata. Kuivõrd täna polnud kasutusel ka VARi, siis jäi värav jõusse.

Kuigi Gentil tekkis teisel poolajal mitmeid häid võimalusi, suutsid visalt võidelnud florakad vältida kaotusseisu suurenemist ja mõned minutid enne mängu lõppu väärinuks Flora penaltit, sest nurgalöögile järgnenud olukorras mängis käega palli Genti poolkaitsja Elisha Owusu. Olukorda nägid ilmselt kõik peale kohtunike ja 11 meetri karistuslööki Eesti värskele hõbedameeskonnale ei antud. Owusu lagistas pärast pääsemist kõvasti naerda ja kuigi Flora mängijad veel lõpus natuke üritasid, siis lõpuks tuli kaotus vastu võtta.

Enne mängu:

Flora hoiab B-alagrupis praegu viie silmaga kolmandat kohta, kuid võidu korral võidakse pääseda ka alagrupist edasi. Selleks oleks vaja, et samal ajal suudaks Famagusta Anorthosis võõrsil alistada Belgradi Partizani.

Kuna Floral on sellest mängust püüda veel nii mõndagi, siis ei tohiks pühapäevane kaotus FCI Levadia vastu liigselt mängijaid mõjutada. «Kui see mäng oleks täiesti tähtsusetu, siis hooaja lõpus oleks vast natuke raskem motiveerida. Aga see teadmine, et meil on igal juhul, mille peale mängida, et meie jaoks ei ole hooaeg lõppenud – see on meestele väga tähtis,» sõnas Henn mängueelsel pressikonverentsil.

Kui Flora ja Gent septembris omavahel Lillekülas kohtusid, sõitsid külalised koju 1:0 võiduga. Kus tuleks rohevalgetel nüüd juurde panna, et tulemus oleks vastupidine?

«Põhimõtteliselt kõiges,» alustas Henn vastamist. «Kui vaadata suurt pilti või viimast mängu, siis ei saaks öelda, et me oleks väga hädas olnud. Aga kodus mängib vastane kindlasti julgemalt. Nagu Euroopa teekond on näidanud, siis meie jaoks on kõige alus sajaprotsendilise distsipliini säilitamine terve mängu jooksul. See sai ka eelmises mängus Gentiga meile saatuslikuks.»

Flora seisu teeb raskemaks ka fakt, et ründaja Rauno Sappineni osalemine on hetkel küsimärgi all. Nimelt vigastas ta nädalavahetusel toimunud treeningul reie lähendajalihast. Ülejäänud meestega probleeme olla ei tohiks.

Loe, mida florakad veel kohtumise eel rääkisid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles